www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancare



Libra Internet Bank a deschis o sucursala la Bacau

Autor: Bancherul.ro
2012-08-22 12:05
In luna august, Libra Internet Bank a inaugurat o sucursala la Bacau, continuandu-si dezvoltarea in regiunea Moldovei. Libra Internet Bank Bacau se adreseaza in special profesiilor liberale – cabinete si specialisti in medicina, farmacie, arhitectura, contabilitate, psihologie, domeniul juridic si IT -, precum si companiilor mari si IMM, anunta banca intr-un comunicat.

“Asa cum Libra Internet Bank isi consolideaza cu prudenta pozitia pe o piata dificila si obtine rezultate financiare pozitive, la fel si clientii din zona Bacaului isi pot dezvolta activitatea folosind consultanta noastra financiara. Suntem deschisi sa sprijinim afacerile si proiectele viabile din sfera profesiilor liberale si a companiilor, precum si accesarea fondurilor europene sau a unei finantari bancare pentru un proiect deja calificat. Mizand pe viteza si comoditatea noilor tehnologii, platformele noastre online - Internet Banking, LibraPay cu decontare in ziua tranzactiei etc. - sunt instrumente puternice, prin care clientii nostri pot fi cu un pas inaintea competitorilor lor.”, a declarat Emil Bituleanu, Presedinte Libra Internet Bank.

Noua sucursala Libra Internet Bank Bacau este situata la adresa: Calea Marasesti nr. 4, scara D, parter, municipiul Bacau, este deschisa publicului de luni pana vineri, intre orele 09:00 – 17:00 si poate fi contactata la telefon 0334-401.123, 0334-401.124, fax 0334-401.122 sau email: bacau@librabank.ro .

Rezultatele financiare pozitive inregistrate de Libra Internet Bank au permis bancii inaugurarea de noi sucursale atat in 2011 (Cluj, Timisoara, Bucuresti-Ion Mihalache) si Afumati-China Town), cat si in 2012 (Targu Mures, Bucuresti-Camil Ressu, Bacau), reteaua numarand in prezent 30 de unitati teritoriale.

Perspectivele Libra Internet Bank pana la sfarsitul anului 2012 vizeaza continuarea unei cresteri moderate a portofoliului de credite, mentinerea profitului operational si a unui bun control al riscului de credit, alaturi de dezvoltarea de servicii si produse bancare inovative, bazate pe aplicatii online.

Libra Internet Bank se concentreaza pe servicii si produse bancare inovative, sustinute de aplicatii bancare online moderne, care raspund ritmului de dezvoltare a tehnologiei informatiei, dar si preferintelor clientilor bancii – profesii liberale, companii mari si IMM.

Pentru prima oara in Romania, Libra Internet Bank a lansat o facilitate de decontare T+0 (decontare in ziua tranzactiei) pentru platforma sa de gestionare online a platilor la comercianti (LibraPay). Este si prima banca din Romania care a oferit clientilor Acces Investigator, un produs online de investigare a partenerilor de afaceri, prin acces instant la bazele de date ale RECOM, CIP, Ministerului Finantelor Publice sau just.ro.

In 2012, Libra Internet Bank a primit premiul „e-Nnovation Award” pentru facilitatea T+0 a serviciului LibraPay (la Gala eFinance), si premiul „Cel mai bun produs si cea mai buna initiativa de finantare pentru medici” pentru produsul Hipocrate Net, acordat de Colegiul Medicilor din Romania (la Gala Medica 2012).

In prezent, la Libra Internet Bank clientii persoane fizice si cei din aria profesiilor liberale isi pot constitui exclusiv online, prin serviciul Internet Banking, produsul e-Depozit 7, pe 7 luni, cu dobanda speciala de 7% p.a., care este fixa, cu plata la scadenta depozitului.

Datele financiare IFRS neauditate arata ca la 30.06.2012 Libra Internet Bank inregistra profit (4 milioane lei), iar valoarea activelor bancii era deja in crestere (652 milioane lei) fata de sfarsitul anului trecut (645,48 milioane lei). La jumatatea anului in curs, rentabilitatea activelor Libra Internet Bank (ROA) era de 1,22%, iar rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) se situa la 5%. Cu un nivel confortabil al solvabilitatii, de 18,8%, Libra Internet Bank a stabilit si un raport echilibrat credite/depozite de 106% la jumatatea anului 2012. Profitul Libra Internet Bank din 2011, conform standardelor IFRS, a fost de 28,38 milioane lei, de aproape 3 ori mai mare (280%) fata de 2010, iar valoarea activelor (645,48 milioane lei) a fost cu 10% mai mare decat in 2010.