Banca Romaneasca va acorda IMM-urilor credite comerciale cu garantii oferite de IFC |
Autor: Bancherul.ro 2012-03-22 11:01 |
|
Banca Românească va acorda credite comerciale (trade finance) întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) şi clienţior corporate, sprijinind exporturile şi importurile acestora cu garantii acordate de IFC.
Banca Romaneasca a intrat, în calitate de emitent, în programul finanţării comerţului global al International Finance Corporation (IFCV), care sprijină comerţul de pe pieţele emergente, prin oferirea de garanţii parţiale sau complete pentru tranzacţiile comerciale individuale, anunta IFC intr-un comunicat.
Cosmin Călin, directorul executiv al diviziei Corporate de la Banca Românească, a declarat: "Finanţarea comerţului reprezintă un segment-cheie în strategia noastră de corporate banking, şi programul de finanţare a comerţului global este o alegere naturală pentru un parteneriat. Ca o banca emitentă în cadrul acestui program, Banca Românească va contribui la creşterea economică din România prin susţinerea implicării companiilor româneşti în comerţul internaţional".
Accesul la finanţarea comerţului este esenţial pentru IMM-uri, care depind de comerţul transfrontalier pentru a rămâne viabile, acestea câutând noi oportunităţi de creştere pe pieţele de peste mări, se arată în comunicat.
Georgina Baker, directorul IFC Global Trade Solutions, a declarat: "Pe măsură ce accesul la credite devine dificil, IFC răspunde rapid, mobilizându-şi resursele sale în domeniile în care poate avea un impact imediat. Ca bancă emitentă în cadrul programului finanţării comerţului global, Banca Românească va extinde finanţarea comerţului, în România, ajutând companiile să ajungă pe noi pieţe şi să creeze locuri de muncă".
Încă de la începuturile sale în 2005, programul de finanţare a comerţului global al IFC a emis pentru bănci mai mult de 10.000 de garanţii în valoare de 14,3 miliarde dolari, privind obligaţiile de plată legate de comerţ, ale clienţilor instituţii financiare de pe pieţele emergente. În anul fiscal 2011, 53% din volumul total al programului a fost destinat sprijinirii comerţului în ţările cele mai sărace ale lumii şi 79% a mers către IMM-uri.
|
|