www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancare



Banca Romaneasca reduce dobanzile la depozite

Autor: Bancherul.ro
2009-08-03 11:39
Banca Românească a revizuit în scădere dobânzile pasive anuale valabile pentru depozitele standard, constituite în lei, euro, dolari, lire sterline şi franci elveţieni. Noile rate de dobândă sunt valabile din data de 4.08.2009.

Depozitele la termen în lei şi euro, cu dobânda plătită la scadenţă vor fi remunerate cu o dobândă de până la 11,25%, şi respectiv 4,75%, în funcţie de perioada de maturitate şi de facilităţile oferite.
La depozitele constituite în dolari, dobânda variază între 2,25%-3%, în timp ce la cele în lire sterline, valoarea de dobândă ajunge până la 3%. Depozitele în franci elveţieni vor fi remunerate cu o dobândă de până la 1,50%, în funcţie de scadenţă.

Au fost ajustate şi dobânzile oferite la depozitele la termen în lei şi euro, cu plata lunară. În acest caz, cea mai mare dobândă la lei este de 9,75% p.a. şi respectiv 3,75% p.a, la euro.

Dobânzile aferente Contului Flexibil în Lei, Euro şi Dolari nu au suferit nicio modificare, devenind astfel şi mai atractive.

„În ultima perioadă, Banca şi-a ajustat dobânzile atât la credite, cât şi la depozite la noile condiţii ale pieţei, menţinând în continuare niveluri atractive ale acestora”, au declarat reprezentanţii Băncii Româneşti.

Noile valori aferente depozitului cu plata la scadenţă sunt valabile atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice, diferenţa constând în valoarea sumei minime necesare pentru constituirea depozitului cu plata la scadenţă: 500 de lei sau 150 euro-persoane fizice, 1.000 de lei sau 500 euro-persoane juridice. Depozitul la termen cu plata lunară se oferă doar persoanelor fizice, suma minimă necesară pentru constituirea depozitului fiind de 1.500 de lei sau 500 euro.

Depre Banca Românească

Cu un capital social de aproximativ 200 milioane Euro şi o reţea naţională formată din 150 de sucursale, Banca Romanească are 16 ani de activitate pe piaţa bancară din România.
În octombrie 2003, cel mai mare grup financiar din sud-estul Europei, National Bank of Greece (NBG), a cumpărat pachetul majoritar la Banca Românească, deţinând în prezent 89,07% din capitalul social al acesteia. Un alt acţionar important este Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) care deţine 10,21% din capitalul social al băncii. În prezent, NBG este banca cu cele mai mari lichidităţi din sud-estul Europei, fiind lider de piaţă în Grecia din punct de vedere al depozitelor atrase. National Bank of Greece este cel mai vechi şi cel mai mare grup financiar din Grecia, fiind fondat în anul 1841 şi listat la Bursa de Valori din Atena încă din anul 1880. Începând cu Octombrie 1999 este listat şi la Bursa de Valori din New York (NYSE). National Bank of Greece are o experienţă de peste 160 de ani, cu o puternică prezenţă internaţionala prin cele peste 1.700 unităţi bancare. Dintre companiile reprezentative aflate sub controlul National Bank of Greece în România se mai numară: ETEBA România, Garanta Asigurări şi NBG Leasing.