Cardul de credit are trei mari avantaje: rezerva de bani pentru situatii neprevazute, cumparaturi in mai multe rate fara dobanda, bonusuri la platile cu cardul in anumite magazine partenere ale bancii emitente a cardului.
Cardul de credit s-a inventat pentru a face oamenilor viata mai usoara, mai exact pentru a-i scuti sa plateasca zilnic micile cumparaturi la magazin. Ei au primit un card pe care se inregistrau cheltuielile zilnice, iar la finalul lunii, cand primeau salariul, plateau ce au consumat pana atunci.
Asa se intampla si astazi. Cu un card de credit poti face cumparaturi de-a lungul unei luni, pe care le achiti ulterior, in perioada de gratie, care poate ajunge la peste 30 de zile, chiar pana la 50 de zile sau mai mult, fara sa platesti dobanda.
Prima utilitate a cardului de credit este, asadar, aceea de alternativa de plata, o rezerva de bani pentru cheltuieli neprevazute, dar chiar si pentru cele uzuale.
În 1946, Banca Națională Flatbush din Brooklyn emitea primul card prin care clienții erau creditați pentru cumpărături. Cel mai popular astfel de card, însă, a fost lansat câțiva ani mai târziu de omul de afaceri american Frank McNamara.
În doar doi ani, cardul de credit multifucțional gândit de acesta avea deja 20.000 de posesori. În 1984, compania lui McNamara introducea pentru clienții săi, posesori ai cardului de credit, și primul program de loialitate, prin care le oferea acestora extra mile la achiziția biletelor de avion.
Schema de loialitate, asociată unui card de credit, a devenit în timp esențială în construirea unei relații de lungă durată între o companie, fie că este sau nu instituție financiară, și clienții săi.
Astazi, cardurile de credit au ajuns sa fie apreciate mai mult pentru bonusurile pe care utilizatorii le primesc atunci cand platesc la diverse magazine partenere ale bancii emitente a cardului, precum si pentru facilitatea de plata a unor produse si servicii de valori mai mari, precum electronice sau imbracaminte, in mai multe rate, fara dobanda.
Una dintre bancile romanesti care ofera carduri de credit cu o astfel de schema de loialitate este Garanti Bank.
Banca spune ca pune pe primul plan această relație pe care o are cu clienții, precum și dezvoltarea unei strategii prin care să le ofere multiple beneficii asociate produselor băncii. În această direcție, Garanti Bank a lansat o nouă campanie pentru Bonus Card, “La Vie en Rose”.
Bonus Card a fost gândit astfel încât să nu fie doar un simplu card de credit. Posesorii cardului acumulează bonusuri la fiecare tranzacție efectuată, în țară sau în străinătate. Bonusul reprezintă bani, care pot fi folosiți mai apoi pentru a face cumpărături gratuite în magazinele partenere Bonus Card. Mai mult, in funcție de nevoile lor, clienții pot alege să plătească în rate fără dobândă într-una dintre cele peste 6500 de locații partenere sau în cadrul campaniilor speciale.
Pentru a da plus valoare acestui program dezvoltat în jurul Bonus Card, campania “La Vie en Rose” le oferă clienților săi posibilitatea de a câștiga 15.000 de euro, primind o șansă în plus pentru fiecare 100 de lei tranzacționați cu acest card. In plus, cei cărora le este aprobat Bonus Card în perioada campaniei, beneficiază de o șansă dublă de câștig la primii 100 lei cheltuiți.
Campania “La vie en rose” se desfășoară până pe 9 septembrie. Mai multe detalii despre campanie, aici - https://bonuscard.ro/girafelle/
La ce trebuie sa fiti atenti cand utilizati un card de credit
Nu uitati, insa, un aspect esential atunci cand utilizati un card de credit: sa rambursati la timp, adica in fiecare luna, in perioada de gratie, sumele cheltuite luna precedenta, astfel incat sa nu platiti dobanda, care este destul de ridicata, putand depasi 20% pe an sau chiar 30% in unele cazuri.
De asemenea, nu va limitati la suma minima de plata, ci achitati toata datoria aferenta lunii trecute, altfel datoriile se acumuleaza iar dobanzile de achitat vor creste de la luna la luna.