BANCI | Interviu

Prededintele Federal Reserve asteapta o revenire a economiei americane in acest an

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-04 09:18

Ben Bernanke, preşedintele Federal Reserve, a declarat miercuri în faţa Congresului american că se aşteaptă la o revenire pe creştere a economiei americane, avertizând însă asupra adâncirii deficitului public, scrie AFP.

"Estimăm în continuare că activitatea economică trece prin perioada de minim, urmând apoi o creştere, în cursul acestui an", a amintit preşedintele Federal Reserve, citat de AFP.

Bernanke a afirmat însă că "în ciuda unei reveniri, rata de creştere a activităţii economice reale se va menţine sub potenţialul său pe termen lung".

Oficialul american a avertizat că statul nu va putea finanţa la nesfârşit deficitul public, făcând un apel la clasa politică pentru ca această să atace sursele acestui deficit.

Bernanke nu a oferit informaţii privind intenţia Fed de a interveni şi achiziţiona valori mobiliare susţinute credite ipotecare deţinute de guvern, pentru a contracara majorarea ratelor de împrumut, lucru atent urmărit de bancheri.

"Menţinerea încrederii în pieţele financiare ne impune nouă, ca naţiune, să începem de acum eforturile de restaurare a echilibrului fiscal", a precizat Bernanke, citat de Reuters. "Dacă nu vom dovedi că suntem concentraţi pe sustenabilitatea fiscală pe termen lung, nu vom avea nici stabilitate financiară şi nici creştere economică susţinută", a adăugat acesta.

Bernanke a constatat o îmbunătăţire a pieţelor financiare, datorată în bună parte eforturilor Fed de a consolida condiţiile de creditare.

Preşedintele Fed a părut mult mai puţin îngrijorat de deflaţie, precizând că în ciuda unei recente creşteri ale preţurilor petrolului şi altor bunuri, presiunile asupra costurilor sunt "în general reduse".

Produsul intern brut (PIB) al Statelor Unite a scăzut cu 5,7% în primul trimestru, în termeni anuali, conform noilor estimări publicate recent de Departamentul Comerţului.

Datele publicate în 29 aprilie arătaseră că produsul intern brut, ce evaluează totalitatea bunurilor şi serviciilor din Statele Unite, a scăzut cu o rată anuală de 6,1%, după o scădere cu 6,3% în trimestrul al patrulea.

Exporturile au scăzut cu 28,7%, marcând cel mai accentuat declin din 1971, după ce scăzuseră cu 23,6% în al patrulea trimestru.

Angajatorii privaţi din Statele Unite au făcut în mai 532.000 disponibilizări, sub nivelul revizuit la 545.000 disponibilizări din luna aprilie, arată un raport publicat miercuri de un serviciu privat de recrutare, citat de Reuters.

Iniţial, cifra din aprilie indica un declin de 491.000 locuri de muncă. Comaniile americane, de la General Motors Corp. şi Chrysler LLC la American Express Co., continuă să reducă numărul de angajaţi pentru a controla costurile, chiar dacă economia dă semne de stabilizare.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Revolut, acuzata de clienti ca permite fraude online. Banca le raspunde ca sunt fraude autorizate si ca vina este a Meta

Mai multi cititori ni s-au plans ca au fost victimele unor inselatorii online prin tranferuri din contul Revolut, fara ca banca sa poata depista fraudele. Revolut a refuzat sa-si asume responsabilitatea pentru fraudele online ( detalii

Cum ne pregatim de cresterea taxelor de anul viitor: economisim, reducem gradul de indatorare, tinem legatura cu banca

Anul viitor am putea asista la creÈ™terea unor taxe È™i la impozite mai mari pentru proprietăți, avertizează invitaÈ›ii podcastului găzduit de Centrul de SoluÈ›ionare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), conform unui comunicat de presa, in care se detalii

Rata la credite nu trebuie sa depaseasca 25% din venituri

• Acum, mai mult ca niciodată, clienÈ›ii se aÈ™teaptă la practici responsabile din partea băncilor. Oamenii vor rate corecte, transparență, empatie • Sfătuim clienÈ›ii să nu se îndatoreze până la limita maximă de 40% detalii

Bancile nu trimit clientilor linkuri si nu le cer date personale

În vremuri nesigure, cu un război la graniță, inflaÈ›ie È™i dobânzi încă destul de ridicate, băncile trebuie să arate simplitate în comunicare È™i înÈ›elegere pentru consumatori, se arata intr-un comunicat al CSALB, in care se adauga: Pe de altă detalii

 



 

Ultimele Comentarii