BANCI | Ultima Ora

Politicieni cu dosar penal s-au instalat in Parlament, unii chiar in functii importante

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-21 13:09

Politicieni vizaţi de procurori s-au instalat fără probleme n funcţii cheie din Parlament, iar alţi noi parlamentari sunt susţinuţi de persoane cercetate penal din partidele de la putere, n tot acest timp ministrului Cătălin Predoiu revenindu-i greaua misiune de a suspenda monitorizarea justiţiei, transmite NewsIn.

Astfel, alegerile uninominale pentru Parlamentul Romniei din 2008 au propulsat n fotoliile de demnitari persoane urmărite penal sau chiar trimise n judecată. Dacă n Guvern nu avem oficial persoane cercetate penal, cele vizate de anchetele DNA de află fără probleme n Parlament.

De la Partidul Conservator, Daniela Popa, liderul formaţiunii, a fost aleasă deputat de Bucureşti. După ce colegul său de partid Dan Voiculescu a fost trimis n judecată n dosarul provatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, procurorii au arătat, n rechizitoriu, că Popa ar fi dat declaraţii mincinoase n anchetă şi au decis să o cerceteze penal pentru falsificarea unui nscris sub semnătură privată. n noua legislatură, Daniela Popa a fost aleasă vicepreşedinte al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

Colegul său de partid, Dan Voiculescu, a fost trimis n judecată la data de 4 decembrie 2008, fiind acuzat de prejudicierea Institutului de Cercetări Alimentare cu suma de 7,8 milioane de euro. Voiculescu mai are un dosar penal la DNA, "Loteria 2", fiind cercetat pentru spălare de bani. De asemenea, el se luptă n justiţie cu CNSAS, care i-a dat verdict de poliţie politică. După alegerile din 30 noiembrie 2008, Voiculescu a obţinut funcţia de vicepreşedinte al Senatului.

La capitorul PD-L, exisă cel puţin doi reprezentanţi n Parlament ai partidului care sunt anchetaţi de procurori. Cristian Boureanu, ales deputat PD-L de Argeş este cercetat de procurorii anticorupţie, fiind acuzat de abuz n serviciu, după ce ar fi semnat un contract ce privea Loteria Naţională.

Generalul (r) Eugen Bădălan a candidat din partea PD-L la Camera Deputaţilor ntr-un colegiu din Brăila. A fost ales deputat n ciuda faptului că a fost trimis n judecată de procurorii anticorupţie, ncă de acum un an, pentru un prejudiciu de 1,2 milioane de euro adus unei unităţi militare.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, finul de cununie al preşedintelui Băsescu şi trimis n judecată pentru fapte de corupţie, a reuşit performanţa de a trimite n Parlament nu mai puţin de cinci deputaţi şi doi senatori pentru PD-L din partea judeţului. Procesul său este suspendat n acest moment, fiind trimis la Curtea Constituţională.

Nici PSD nu stă prea prost la persoane din ţară care au probleme cu justiţia, dar care au reuşit să şi impună oameni n Parlament. Astfel, dacă la Constanţa primarul Radu Mazăre şi preşedintele Consiliului Judeţean Nicuşor Constantinescu nu au candidat pentru un post n Parlament, ei par să-ţi fi asigurat susţinerea politică prin cinci deputaţi şi doi senatori. Un senator este chiar fratele primarului, Alexandru Mazăre. Primarul Constanţei a fost trimis n judecată alături de Nicuşor Constantinescu pentru vnzarea ilegală a unor ntinse suprafeţe de terenuri din judeţ, prejudiciul calculat de procurori fiind stabilit la 114 milioane de euro. Constantinescu mai are un proces pe rol, fiind trimis n judecată la data de 18 decembrie 2008 pentru abuz n serviciu.

Deputat pe listele PSD a fost ales şi Ion Dumitru, fost director al Romsilva. Dumitru a fost trimis de două ori n judecată, acuzat fiind de procurorii anticorupţie de abuz n serviciu şi licitaţii trucate. Chiar dacă are două procese, Dumitru a fost ales din nou deputat de Dmboviţa.

Deputat a fost ales şi Mugurel Surupăceanu, fost prefect PSD de Gorj, dar şi protagonistul n două dosare penale, unde are calitatea de nvinuit. Surupăceanu s-a specializat n cumpărarea de tancuri uzate pe post de utilaje miniere sau forestiere pe care, ulterior, le vindea unor firme de stat cu adaosuri astronomice.

Fostul premier Adrian Năstase a fost ales din nou n Parlamentul Romniei, n ciuda celor patru dosare penale n care a fost cercetat pentru fapte de corupţie. n două dintre ele, (Zambaccian I şi Mătuşa Tamara) Năstase a fost şi judecat, dar nu pnă la capăt, deoarece o decizie a Curţii Constituţionale arată că pentru a ncepe urmărirea penală mpotriva unui fost sau actual ministru care este şi parlamentar trebuie aviz din partea Camerei din care face parte. Ulterior, votul colegilor din Camera Deputaţilor l-a scăpat pe fostul premier de o soluţie n instanţă. DNA mai are n lucru un dosar privind colectarea de fonduri pentru campania electorală din 2004, faptele fiind săvrşite n calitate de şef de partid. n noul legislativ, fostul prim-ministru a obţinut, n urma negocierilor, funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

Deputatul PSD de Suceava Ioan Stan şi senatorul Gavril Mrza fac echipă, fiind colegi de dosar penal. Cei doi au fost trimişi n judecată, ncă din decembrie 2006, pentru că au colectat bani prin intermediul unei fundaţii, bani folosiţi pentru campania electorală a PSD.

Şerban Mihăilescu a fost ales senator ntr-un colegiu din Teleorman, n ciuda dosarului penal n care a fost acuzat de corupţie, după ce ar fi primit mită 11 arme de vnătoare de la un consilier personal. Fost ministru n guvernul Năstase, Mihăilescu s-a folosit de acelaşi tertip prin care a scăpat de judecată şi fostul său şef pe linie de partid. Motivnd că procurorii nu au cerut avizul Senatului pentru nceperea urmăririi penale n cazul său, dosarul lui Mihăilescu s-a ntors la DNA.

Fostul membru al Cabinetului Năstase, Miron Mitrea a candidat pentru un post de senator n Vrancea, fieful baronului local Marian Oprişan. Mitrea are un dosar la DNA, acuzat fiind de luare de mită n legătură cu renovarea unei case aparţnd mamei sale. De altfel, anchetatorii i-au pus sechestru pe casă, n vederea recuperării unui prejudiciu de 7 miliarde lei vechi. Potrivit unor surse judiciare, dosarul său este aproape de a fi trimis n instanţă.

Cătălin Predoiu a pierdut deja o luptă, la alegeri, cu o persoană cercetată penal. Este vorba despre Marian Ghiveciu, candidatul PSD de Buzău care l-a surclasat pe ministrul justiţiei. Potrivit presei, Ghiveciu are dosare penale pentru mai multe afaceri imobiliare.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



ING lanseaza o platformă cu oferte speciale pentru clientii firme

ING lansează Business Deals, o platformă în care antreprenorii au acces la oferte B2B, negociate de reprezentanții băncii, pentru nevoile afacerii lor, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Clienții beneficiază de reduceri la o gamă largă detalii

ING Bank sustine eficienta energetica a cladirilor

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) anunță lansarea „Caravanei ROENEF”, un proiect destinat promovării eficienței energetice în clădiri și creșterii gradului de informare, la nivelul populației, cu privire la beneficiile pe detalii

ING Bank a ajuns la 1,85 milioane clienti activi

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Creșterea numărului de clienți și a portofoliului de detalii

Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%

Patria Bank, banca specializata in sprijinirea antreprenorilor romani, a anuntat un profit net de 18,1 milioane lei pentru primele sase luni ale anului 2024, in crestere cu 61% fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2023, conform unui comunicat al detalii

 



 

Ultimele Comentarii