BANCI | Stirea Zilei

Moody's: Guvernul a luat masuri pozitive, dar un ajutor de la UE sau FMI ar putea fi necesar

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-13 17:06

Noul guvern al României a luat măsuri pozitive privind rectificarea politicii fiscale, dar ajutorul financiar de la Uniunea Europeană (UE) sau Fondul Monetar Internaţional (FMI) ar putea fi necesar pentru menţinerea calificativului României, a indicat vineri Moody's, scrie Reuters.

Agenţia de evaluare financiară Moody's este singura care mai acordă României un calificativ din categoria 'investment grade' (cu recomandare de investiţii), după ce Standard & Poor's şi Fitch au tăiat calificativele României la 'junk' anul trecut, mai ales din cauza îngrijorărilor cu privire la reacţia de politică fiscală neadecvată, la dezechilibrele externe.

Moody's a arătat că limitele de cheltuieli introduse de noul guvern al României au remediat anumite aspecte ale politicii fiscale a cabinetului anterior.

Ajutorul extern, însă, ar putea fi necesar, pentru a contribui la acoperirea deficitului fiscal şi a asigura o încetinire ordonată a creşterii economice.

"Dacă guvernul ar avea probleme în ceea ce priveşte negociarea unui acord cu FMI sau cu UE, am fi mult mai îngrijoraţi", a declarat, într-un interviu acordat Reuters, analistul Kenneth Orchard de la Moody's.

"Un acord ne-ar da încrederea necesară, ca să păstrăm calificativul României", a spus Orchard.

Analistul Moody's a spus că perspectivele României rămân stabile şi a reiterat estimările privind intrarea în recesiune a economiei României în acest an, care sunt mult mai negative faţă de cele ale Reuters, care anticipează o creştere cu 1,7%.

Moody's a acordat României ratingul de ţară 'Baa3'.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii