BANCI | Stirea Zilei

Ministrul de finante al Austriei vine in Romania pentru a sustine planul de salvare al bancilor din regiune

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-08 09:42

Ministrul austriac de finanţe, Josef Proell, va veni joi în România, în cadrul unui turneu pe care îl va efectua în ţările Europei de Est, ca să solicite sprijin pentru planul Austriei de salvare a băncilor din regiune, potrivit Reuters.

Miercuri, oficialul austriac se va întâlni cu miniştrii de finanţe din Croaţia şi Ucraina, iar joi cu omologul său român şi cu cel din Bulgaria, ca să discute despre plan, a anunţat vineri ministerul austriac de finanţe. În toate cele patru state, băncile austriece sunt printre cele mai mari.

Austria a lansat săptămâna trecută o iniţiativă pentru un efort european concertat de abordare a ameninţărilor la adresa stabilităţii financiare din ţările care au făcut parte din fostul bloc comunist, piaţă pe care Austria este foarte expusă prin intermediul băncilor şi companiilor sale.

"Criza economică a accelerat evoluţiile regionale, mai ales pe pieţele valutare. Deprecierile monedelor au lovit, deocamdată, fiecare stat în parte, dar ar putea duce la un efect de domino ce poate atinge şi vestul Europei", a spus purtătorul de cuvânt al ministerului de finanţe, Daniel Kapp.

Iniţiativa austriacă solicită ţărilor de provenienţă ale băncilor, Uniunii Europene (UE) şi statelor emergente să furnizeze fonduri suplimentare, ca să evite o posibilă criză bancară.

Cancelarul austriac Werner Faymann nu a beneficiat însă de un mare entuziasm săptămâna trecută, când a discutat planul cu omologul său german Angela Merkel, care a spus că nu este nevoie de finanţare suplimentară. Planul nu a fost primit cu entuziasm nici de premierul ceh Mirek Topolanek.

Preşedintele României, Traian Băsescu, a spus, de asemenea, în cursul acestei săptămâni, că România nu îşi poate permite să sprijine subsidiare ale unor bănci străine, iar proprietarii occidentali ai băncilor şi Uniunea Europeană ar trebui să furnizeze fondurile necesare pentru acest lucru.

Cele mai mari bănci evaluate după activele de pe pieţele europene emergente sunt grupul italian UniCredit, Raiffeisen International şi Erste Group, ambele din Austria, grupul francez Societe Generale (SocGen) şi cel belgian KBC.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii