BANCI | Opinie

Ministerul Finantelor refuza sa plateasca bancilor o dobanda mai mare de 11,25% pentru titlurile pe trei ani

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-19 20:49

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a respins, joi, toate ofertele depuse de bănci pentru obligaţiuni de stat de tip benchmark pe trei ani, considerând că randamentul cerut de acestea era prea mare, a anunţat Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea anunţată iniţial de MFP era de 200 milioane lei, iar rata cuponului era de 11,25% pe an.

Băncile au depus oferte de peste 429,3 milioane lei (100,7 milioane euro).

La ultima licitaţie pentru obligaţiuni benchmark pe trei ani, din 18 decembrie 2008, Ministerul de Finanţe a atras 166,45 milioane lei (42,1 milioane euro), la care plăteşte un randament mediu anual de 13%.

MFP şi-a propus să atragă, în februarie, 5,4 miliarde lei prin licitaţiile pentru titluri de stat, însă după cinci licitaţii suma obţinută se ridică la 3,826 miliarde lei.

În prima lună din 2009 ministerul a vândut titluri de stat de 6,56 miliarde lei (circa 1,5 miliarde euro), prin şase licitaţii, în scopul finanţării şi refinanţării datoriei publice.

Nevoia de bani a Finanţelor vine pe fondul exploziei deficitului bugetar în ultimele luni ale anului trecut, care a atins 5,21% din PIB după standardele europene.

Ministerul va anunţa lunar emisiunile de titluri de stat din acest an până la aprobarea Legii privind bugetul de stat pe 2009.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



BRD isi lichideaza filialele din Romania. Va fi vanduta si banca?

BRD a cedat Bancii Transilvania firma de pensii private, BRD Pensii, iar compania de credite de consum, BRD Finance, este si ea in negocieri de vanzare, ceea ce alimenteaza zvonurile aparute la inceputul anului ca banca franceza are de gand sa-si vanda si banca din Romania. Mai ales ca detalii

De ce permit bancile transferuri catre platforme de criptomonede prin care se fac fraude online?

Bancile nu ar trebui sa transfere clientilor intreaga responsabilitate pentru fraudele online, ci sa-si asume o parte din vina, mai ales daca permit transferuri catre platforme de criptomonede (site-uri, aplicatii. portofele electronice) cunoscute ca fiind fraude sau care sunt detalii

Banca Transilvania implineste 30 de ani

Mesaj top management BT, 16 februarie 2024 Banca Transilvania: Sunt 30 de ani de când creÈ™tem în România È™i de când vedem România crescând Astăzi este ziua Băncii Transilvania. Orice aniversare ne duce cu detalii

De cand si cat de mult ar putea sa scada dobanzile in 2024?

Diminuarea inflatiei ridica intrebarea cu privire la momentul in care ar putea sa inceapa sa scada si dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si implicit cele la credite si depozite. Discutiile privind scaderea dobanzii BNR ar putea detalii

 



 

Ultimele Comentarii