BANCI | Stirea Zilei

Merrill Lynch anticipeaza probleme severe pe piata financiara din Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-19 16:34

Banca americană Merrill Lynch anticipează probleme pe pieţele financiare din Europa de Est în 2009, din cauza acumulării de datorii neperformante şi a dezechilibrelor macroeconomice, severe îndeosebi în România, şi trece Erste Bank pe o listă a instituţiilor financiare "mai puţin dezirabile".

Merrill consideră că pieţele emergente din regiune vor avea performanţe dezamăgitoare anul viitor, afectând astfel evoluţia grupului austriac, acţionarul majoritar al BCR.

"Creşterea (în regiune) încetineşte, datoriile neperformante acumulate sunt în urcare, iar dezechilibrele macroeconomice continuă să reprezinte o problemă majoră în anumite state, îndeosebi în România", arată Merrill Lynch într-o notă către clienţi.

În urma publicării previziunilor băncii americane, acţiunile Erste Bank au scăzut cu 8% pe bursa de la Viena, la un minim de 12,5 euro pe unitate.

Tendinţa descendentă a acţiunilor pe piaţa austriacă a fost urmată de scăderi şi pe Bursa de Valori Bucureşti, unde preţul unui titlu Erste a coborât cu 4,13%, la 50,9 lei (12,88 euro) după jumătatea şedinţei.

Erste Bank este prezentă în România din 2006, când a preluat 61,88% din acţiunile BCR, pentru 3,75 miliarde de euro, de la stat, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi International Finance Corporation. Grupul austriac şi-a majorat ulterior participaţia la peste 69%, prin preluarea de acţiuni deţinute de salariaţii BCR.

Ersteeste prima bancă din Austria care a apelat la programul guvernamental de susţinere a sistemului financiar derulat de guvernul de la Viena. Grupul financiar a acceptat o majorare de capital de 2,7 miliarde euro din partea statului, amânată pentru 2009 în aşteptarea unor condiţii de piaţă mai favorabile.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii