BANCI | Stirea Zilei

Isarescu: Varful presiunilor pe curs a trecut

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-07 17:39

Vârful presiunilor speculative şi nespeculative ale cursului de schimb a trecut, iar politicile fiscale şi salariale sunt mult mai adecvate decât în perioada anterioară, a declarat, joi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

"Vârful presiunilor speculative şi nespeculative asupra cursului de schimb considerăm că a trecut. (...) Este adevărat că şi politicile fiscale şi salariale, cu toate greutăţile lor, sunt mult mai adecvate, comparativ cu ce se întâmpla în toamnă, cu promisiunile electorale sau cu ce se prefigura, hai să spunem, în luna decembrie", a afirmat Isărescu, citat de Mediafax.

El a explicat că reducerea relativă a riscului de depreciere a leuluiare ca fundament ajustarea rapidă a dezechilibrelor externe, mai repede decât anticipa chiar banca centrală, chiar dacă nu s-a ajuns încă la un nivel sustenabil pe termen mai îndelungat.

"Nu doar cursul şi-a făcut datoria, dar şi decelerarea cererii", a spus Isărescu.

Potrivit guvernatorului BNR, un alt element care ajută la eliminarea presiunilor pe curs îl reprezintă acordul cu Fondul Monetar Internaţional, UE şi alte instituţii financiare.

El a arătat că toate prognozele internaţionale indică o continuare a crizei, respectiv o slăbire a cererii pe plan mondial, cu impact corelat asupra economiei româneşti.

"La nivelul cererii, am intrat în zona gap-ului negativ. Nu mai avem presiuni din partea cererii, s-au închis în septembrie-octombrie. Prognoza indică menţinerea gap-ului negativ timp de câteva trimestre", a spus Isărescu.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii