BANCI | Opinie

Ionut Patrahau, Banca Transilvania: Criza ne avantajeaza

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-18 08:55

Directorul general adjunct al Băncii Transilvania, Ionuţ Octavian Pătrăhău, consideră că, în condiţiile crizei financiare internaţionale, dezavantajele băncii s-au transformat în direcţii favorabile de dezvoltare.

"Nu am avut multă finanţare externă în valută, aşa că nu am încurajat acest tip de credit. Nu ne-am permis să ne orientăm către finanţarea de proiecte imobiliare de anvergură sau mari companii, ne-am îndreptat către firmele mici şi mijlocii, iar aceste asptecte lucrează acum în avantajul nostru", a spus Pătrăhău.

El a adăugat că, având în vedere poziţionarea favorabilă a băncii în contextul actual dificil, Banca Transilvania nu are în vedere concedieri sau închiderea unor unităţi din reţeaua bancară.

"Cred că, în prezent, suntem corect poziţionaţi, pe finanţarea de IMM-uri", a mai spus reprezentantul BT.

Dobânzile depozitelor în euro depind de disponibilităţile deponenţilor, motiv pentru care creşterea în continuare a acestora este mai dificilă, în timp ce depozitele în lei, deşi permit un avans mai mare al dobânzilor, sunt condiţionate de disponibilitatea celor care iau credite.

"Nu cred că dobânzile depozitelor în euro mai pot creşte foarte mult, de la nivelul maxim actual oferit pe piaţă, de 7,25% pe an. Pentru acestea, avansul este limitat de disponibilităţile deponenţilor. Pentru depozitele în lei povestea este diferită, am mai văzut dobânzi de 100%", a declarat miercuri directorul general adjunct al Băncii Transilvania, Ionuţ Octavian Pătrăhău.

El a explicat însă că plafonarea dobânzilor pentru depozitele în lei va fi totuşi condiţionată de nivelul dobânzilor la creditele date de bănci în moneda naţională.

"Degeaba ajungem cu dobânda la depozitele în lei la 30% pe an, pentru ca trebuie să ne gândim că nu mai vrea nimeni credit în lei cu o dobândă de 35% pe an", a adăugat Pătrăhău, în cadrul unei conferinţe susţinute de Banca Transilvania şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), ocazionată de semnarea acordului pentru un împrumut.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Cardurile devin inutile: acum se pot face plati instant gratis din aplicatiile bancare

Cardurile isi pierd treptat utilitatea, odata cu avansul noilor tehnologii pentru plati. Bancile romanesti au inceput sa implementeze platile instant din aplicatiile bancare, prin serviciul RoPay. Platile instant (care se fac in cateva secunde, la orice detalii

Au neglijat bancile securitatea pentru digitalizare?

Explozia fraudelor online poate fi considerata normala in conditiile dezvoltarii pe masura a digitalizarii si serviciilor bancare online. Dar ceea ce-mi da de gandit este usurinta cu care escrocii pot accesa o aplicatie bancara, pot face transferuri catre detalii

BRD isi lichideaza filialele din Romania. Va fi vanduta si banca?

BRD a cedat Bancii Transilvania firma de pensii private, BRD Pensii, iar compania de credite de consum, BRD Finance, este si ea in negocieri de vanzare, ceea ce alimenteaza zvonurile aparute la inceputul anului ca banca franceza are de gand sa-si vanda si banca din Romania. Mai ales ca detalii

De ce permit bancile transferuri catre platforme de criptomonede prin care se fac fraude online?

Bancile nu ar trebui sa transfere clientilor intreaga responsabilitate pentru fraudele online, ci sa-si asume o parte din vina, mai ales daca permit transferuri catre platforme de criptomonede (site-uri, aplicatii. portofele electronice) cunoscute ca fiind fraude sau care sunt detalii

 



 

Ultimele Comentarii