BANCI | Ultima Ora

IFC ar putea deveni actionar la ATEbank Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-02-24 21:57

International Finance Corporation (IFC), institutie din grupul Bãncii Mondiale, ar putea sã devinã actionar al ATEbank România (fostã Mindbank), cu o participatie de 15%, prin subscrierea la o majorare de capital, a declarat, pentru NewsIn, directorul ATE Bank România, Sergiu Ioan Manea.

Actionarii ATEbank România au aprobat, într-o sedintã desfãsuratã vineri, majorarea capitalului social printr-o subscriere în valoare de 20,47 milioane lei de cãtre IFC, pânã la un total de 136,47 milioane lei. Astfel, institutia membrã a grupului Bãncii Mondiale ar ajunge sã detinã un numãr de 102,35 milioane actiuni ale ATEbank România cu valoarea nominalã de 0,20 lei.

În prezent, banca are un capital social de 116 milioane lei, detinut în proportie de 87,21% de Agricultural Bank of Greece (ATEbank).

Majorarea capitalului social, aprobatã de actionariatul bãncii, ar urma sã se facã prin conversia unui împrumut de 7 milioane dolari, pe care ATEbank l-a luat anterior de la IFC si care asigurã IFC 6% din noul capital social, iar restul prin aport de numerar.

În urma schimbãrii aprobate, banca greceascã Agricultural Bank of Greece ar rãmâne actionar majoritar, cu o detinere de 74,12%, restul de 25,88% din actiuni fiind detinute de IFC (15%), Uniunea Nationalã a Cooperatiei Mestesugãresti UCECOM (7,36%) si alti participanti minoritari.

Tot în cadrul sedintei de vineri, banca a decis sã vândã sediul bãncii de pe Calea Grivitei din Bucuresti, printr-un contract de leasing financiar (lease back), folosind banii în activitatea bãncii, urmând ca apoi sã rãscumpere clãdirea în decurs de 10 ani, a mai precizat Manea, pentru NewsIn. Terenul pe care este construit sediul rãmâne, în tot acest timp, în proprietatea ATEbank România.

Actionarii bãncii au hotãrât, de asemenea, sã introducã în obiectul de activitate al bãncii si folosirea instrumentelor financiare derivate, precum operatiunile de tip "swap", "forward" sau "futures". Aceste instrumente de "hedging" sunt folosite de companii pentru a se proteja de fluctuatiile cursului de schimb sau de modificãrile de dobânzi.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Problele de functionare a aplicatiei Revolut

Aplicatia Revolut a avut probleme de functionare pe parcursul zilei de astazi, conform reclamatiilor clientilor: "Aplicatia nu functioneaza. E pentru ultima oara cand imi tin toti banii in contul Revolut", conform unei postari pe pagina Facebook a Revolut. Banca a confirmat detalii

BCR lanseaza o noua varianta de plati cu numarul de telefon, o alternativa la Alias Pay

BCR lanseaza o noua varianta de plati doar cu telefonul, fara IBAN, cu cardurile Visa, o alternativa la platile tip AliasPay. Clientii persoane fizice ai BCR care au carduri Visa vor putea face plati, din aplicatia George, doar pe baza numarului de telefon, catre clientii altor banci din detalii

Banca Transilvania are un numar de telefon dedicat fraudelor online

Banca Transilvania pune la dispozitia clientilor un numar de telefon dedicat pentru fraudele online: 0264.308.055. Intr-o postare pe Facebook a bancii se arata: "În ultima perioadă, au crescut tot mai mult tentativele de fraudă È™i atacurile de phishing, iar metodele detalii

Burse la Transilvania Executive Education MBA

ï‚· Valoarea totală a burselor este de 19.000 de euro ï‚· Cursurile încep în 8 februarie 2025 ï‚· Până acum, 220 de persoane au absolvit acest EMBA Banca Transilvania È™i detalii

 



 

Ultimele Comentarii