BANCI | Stirea Zilei

Guvernul Marii Britanii ar putea impune bancilor sa acorde credite companiilor mici

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-21 16:58

Ministrul britanic al finanţelor, Alistair Darling, are în vedere impunerea unor condiţii mai aspre pentru a determina băncile să acorde împrumuturi companiilor mici, aflate în dificultate financiară, din cauza impactului crizei creditelor, conform mai multor ziare, citate de Reuters.

Presa a arătat vineri că Darling vrea să ia măsuri pentru sprijinirea companiilor mici, printre care şi reducerea dobânzilor pentru împrumuturile acordate acestor întreprinderi.

Un purtător de cuvânt al premierului Gordon Brown a declarat că guvernul urmăreşte îndeplinirea obligaţiilor de creditare ale băncilor.

Daily Telegraph şi Daily Mail au arătat că Darling va anunţa, cel mai probabil, un nou plan de garantare a împrumuturilor pentru întreprinderile mici, dar în cazul în care băncile nu îşi vor relaxa politica de creditare, Darling le va impune acest lucru.

Bancherii l-au avertizat anterior pe Darling că nu conduc „case de caritate”. Aceştia au anunţat că nu îşi permit să mai reducă plăţile ipotecilor şi dobânzile pentru companii dacă, aşa cum este de aştepat, banca centrală a Marii Britanii continuă să coboare dobânzile, în contextul în care recesiunea se adânceşte.

Poziţia bancherilor îi va înfuria pe contribuabili, fiind exprimată la numai o lună după ce guvernul a injectat 37 miliarde lire sterline în Royal Bank of Scotland (RBS), HBOS şi Lloyds TSB, pentru a le proteja de criza creditelor. Băncile Northern Rock şi Bradford & Bingley au fost deja salvate de contribuabili.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii