BANCI | Stirea Zilei

Guvernul francez ameninta ca va prelua controlul bancilor care nu vor sa mai acorde credite

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-04 13:13

Guvernul francez a ameninţat că va prelua controlul băncilor locale şi va concedia managerii, în cazul în care aceştia nu vor contribui la stabilizarea economiei prin acordarea de credite companiilor confruntate cu lipsa de lichidităţi, scrie The Telepgraph.

"Băncile trebuie să acorde credite companiilor, deoarece dispun de mijloacele necesare", a spus premierul francez Francois Fillon, care a acuzat conducerea băncilor de crearea unor rezerve de lichidităţi.

"Suntem de părere că băncile nu acţionează în cel mai eficient mod. Putem să retragem finanţările acordate de stat băncilor, ceea ce le va pune într-o situaţie dificilă", a mai spus Fillon.

În urma planului guvernamental de salvare a sectorului bancar, băncile au acceptat să crească gradul de creditare cu 3-4% în schimbul unei injecţii de capital de 10 miliarde euro (8 miliarde lire sterline).

În Germania, banca HSH Nordbank, deţinută în proporţie de 59% de municipalitatea oraşului Hamburg şi de landul Schleswig-Holstein, a surprins luni prin solicitarea unor garanţii bancare de 30 miliarde euro. Banca a înregistrat pierderi masive în urma falimentului băncii americane Lehman Brothers, iar activele sale s-au depreciat cu 2,3 miliarde dolari în decursul ultimului an.

Alte bănci germane care au solicitat ajutor financiar din partea statului sunt: Commerzbank, cu o recapitalizare de 23 miliarde euro, BayernLB - 5,4 miliarde euro şi banca ipotecară Hypo Real Estate, care are nevoie de 50 miliarde euro.

În Austria, statul a intervenit luni pentru salvarea băncii Kommunalkredit, confruntată cu probleme de lichiditate. Băncile din Austria au o expunere ridicată în faţa crizei creditelor din Ucraina şi Ungaria.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

 



 

Ultimele Comentarii