BANCI | Stirea Zilei

Ghiduri de restructurare extrajudiciara a creditelor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-03-04 09:58

Ministerul Finanţelor Publice şi Banca Mondială au organizat, ieri 3 martie 2011, un seminar de promovare a celor două ghiduri de restructurare extrajudiciară a creditelor: Ghidul pentru restructurarea extrajudiciară a împrumuturilor cu garanţii ipotecare şi Ghidul pentru restructurarea extrajudiciară a obligaţiilor societăţilor comerciale, anunta Ministerul Finantelor.

În cadrul seminarului au fost prezentate cele două ghiduri, elaborate în cadrul unui grup de lucru format din reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Justiţiei şi Bancii Naţionale a României, cu asistenţă tehnică din partea Băncii Mondiale.

Ghidurile stabilesc principiile pentru derularea negocierilor dintre persoanele fizice aflate în dificultate financiară şi creditorii acestora în scopul restructurării extrajudiciare a împrumuturilor garantate cu ipoteci, precum şi principiile pentru derularea negocierilor dintre societăţilor comerciale debitoare şi creditorii acestora în scopul restructurării extrajudiciare a datoriilor societăţilor comerciale.

Pe agenda seminarului au fost teme legate de ghidurile de restructurare a datoriilor societăţilor şi legea concordatului preventiv, perspectivele creditorilor şi debitorilor în utilizarea restructurărilor extrajudiciare, studii de caz privind utilizarea ghidurilor şi modele de succes, rolul autorităţilor guvernamentale şi celor judecătoreşti în facilitarea utilizării principiilor din ghiduri.

La acest eveniment au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai instituţiilor publice ce au contribuit la redactarea ghidurilor, precum şi specialişti reprezentativi din instituţiile financiare locale – bănci şi instituţii financiare nebancare, case de avocatură, practicieni in domeniul insolvenţei şi experţi internaţionali din domeniu.

Ghidurile au fost elaborate în conformitate cu cele negociate si agreate in cadrul împrumutului pentru politici de dezvoltare, contractat de la BIRD (parte a Grupului Băncii Mondiale) şi publicate pe paginile de internet ale autorităţilor semnatare în data de 21 septembrie 2010.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii