BANCI | Ultima Ora

Fuziunea Intesa SanPaolo Romania si CR Firenze, asistata juridic de casa de avocatura Wolf Theiss si Asociatii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-10-09 22:23

Intesa SanPaolo Romania si CR Firenze Romania, doua banci locale controlate de grupul italian Intesa, au finalizat procesul de fuziune prin absorbtie a bancii CR Firenze Romania de catre Intesa SanPaolo Romania. In procesul de fuziune cele doua societati participante au fost asistate juridic de casa de avocatura Wolf Theiss si Asociatii, activitatea desfasurandu-se in stransa colaborare cu Departamentul Juridic al Intesa SanPaolo Romania.

Intesa SanPaolo SpA, in urma deciziei de restructurare a activitatiilor din Romania, a optat pentru serviciile de consultanta juridica ale firmei internationale de avocatura Wolf Theiss, care s-a ocupat de pregatirea si implementarea fuziunii dintre cele doua entitati romanesti controlate de grupul italian.

Datorita fuziunii, Intesa SanPaolo Romania, societatea absorbanta, a reusit sa-si consolideze pozitia pe piata romaneasca, ajungand la un portofoliu de active estimat la cinci miliarde de lei si o cota de piata de 1,4%. Aceasta este prima fuziune in sectorul bancar care a avut loc dupa colapsul Lehman Brothers si poate fi considerata un prim semn al consolidarii pietei relevante.

Fuziunea a avut ca scop reducerea costurilor grupului in Romania, prin simplificarea structurii de conducere, folosirea unei platforme IT comune. De asemnea, conform reprezentantilor bancii se anticipeaza o crestere a eficientei vanzarilor, operatiunile celor doua entitati urmand sa se desfasoare sub o singura marca – Intesa.

Pe parcursul procesului de fuziune, echipa de avocati Wolf Theiss a acordat consultanta in domenii diverse, inclusiv in ceea ce priveste aspectele corporative, de reglementarea bancara si de concurenta.

„Fuziunea ne-a ridicat cateva provocari interesante in special din perspectiva necesitatii de reconciliere a cerintelor operationale ale clientilor nostri cu exigentele legale prevazute de legislatia relevanta, astfel incat sa se evite perturbarea activitatii curente a celor doua entitati.

Obiectivul nostru comun, pe care l-am realizat cu succes, a fost acela de a ne asigura ca fuziunea este finalizata si produce efecte incepand cu 1 octombrie 2012, timpul fiind un factor foarte important pentru consolidarea eficienta a sistemelor informatice ale celor doua banci. Acest proces a necesitat o coordonare perfecta intre firma de avocatura si personalul celor doua banci pentru a asigura respectarea numeroaselor termene, fiind necesara obtinerea aprobarii Bancii Nationale a Romaniei, a Consiliului Concurentei, a Registrului Comertului precum si aprobarea finala a instantei competente, in timp util si in mod corespunzator”, au explicat Radu Simion, avocat senior si Alexandru Campean, avocat colaborator in cadrul Wolf Theiss.

despre wolf theiss

Infiintata in 1957, Wolf Theiss este una dintre principalele firme de avocatura din Europa Centrala si de Est, specializata in acordarea de asistenta in domeniul afacerilor internationale. In cele 13 birouri din Albania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia si Ucraina, isi desfasoara activitatea 300 de avocati care acorda consultanta pentru societati comerciale locale si internationale, cu operatiuni in domeniul industrial, comert si servicii, precum si pentru banci si societati de asigurare. Imbinand practica juridica si cea comerciala, WOLF THEISS dezvolta solutii complete si inovatoare, bazate pe experienta si cunostintele acumulate in domeniul juridic, fiscal si comercial.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



ING lanseaza o platformă cu oferte speciale pentru clientii firme

ING lansează Business Deals, o platformă în care antreprenorii au acces la oferte B2B, negociate de reprezentanții băncii, pentru nevoile afacerii lor, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Clienții beneficiază de reduceri la o gamă largă detalii

ING Bank sustine eficienta energetica a cladirilor

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) anunță lansarea „Caravanei ROENEF”, un proiect destinat promovării eficienței energetice în clădiri și creșterii gradului de informare, la nivelul populației, cu privire la beneficiile pe detalii

ING Bank a ajuns la 1,85 milioane clienti activi

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Creșterea numărului de clienți și a portofoliului de detalii

Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%

Patria Bank, banca specializata in sprijinirea antreprenorilor romani, a anuntat un profit net de 18,1 milioane lei pentru primele sase luni ale anului 2024, in crestere cu 61% fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2023, conform unui comunicat al detalii

 



 

Ultimele Comentarii