BURSA | Stirea Zilei

Franklin Templeton Investments a câştigat licitaţia pentru administrarea Fondului Proprietatea

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-09 21:47

Compania americană Franklin Templeton Investments a câştigat licitaţia pentru administrarea Fondului Proprietatea, având o ofertă mai bună decât a concurentului din etapa finală, Morgan Stanley Investment Management, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate procesului de selecţie.

Comisia de selecţie a administratorului Fondului Proprietatea a ales la finele lunii mai companiile Franklin Templeton Investments şi Morgan Stanley Investment pentru a participa în faza finală de selecţie, care viza doar ofertele financiare finale.

La începutul lunii mai, comisia a decis că procesul de selecţie a administratorului FP va continua cu cinci dintre cei opt ofertanţi iniţiali, aceştia fiind acceptaţi pentru etapa dialogului competitiv, respectiv Aviva Investors Global Services, Blackrock Investment Management, Franklin Templeton Investments, ING Investment Management şi Morgan Stanley Investment Management.

Potrivit documentaţiei de selecţie a administratorului FP, care include proiectul de act constitutiv şi proiectul de contract de administrare, Franklin Templeton Investments va prelua atribuţiile de administrare efectivă a portofoliului de active şi toate atribuţiile Consiliului de Administraţie.

Administratorul va avea libertate decizională maximă, cu excepţia acelor contracte/acte juridice a căror valoare depăşeşte 5% din valoarea totală a activelor nete ale Fondului.

Totodată, administratorul este numit pe o perioad nedefinită, supusă rezilierii contractului de către FP, în orice moment, cu un preaviz de 3 luni, la discreţia FP şi fără nicio obligaţie de a despăgubi societatea de administrare.

Franklin Templeton Investments va asigura şi procedurile de listare a acţiunilor Fondului Proprietatea pe bursă.

Creat ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist cărora nu li se mai pot restitui în natură averile confiscate, Fondul Proprietatea a devenit operaţional, ca societate pe acţiuni înregistrată la Registrul Comerţului, în decembrie 2005.

Statul, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, este acţionarul majoritar al Fondului, cu o participaţie de 66,01%. Potrivit celor mai recente date disponibile pe site-ul Fondului Proprietatea, numărul acţionarilor persoane private este 2.426 iar numărul acţiunilor deţinute de aceştia reprezintă 28,12% din capitalul social al Fondului.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii