BANCI | Stirea Zilei

FMI: Tarile dezvoltate se indreapta spre cea mai grava recesiune de la cel de-al Doilea Razboi Mondial

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-07 08:25

Perspectivele de creştere economică s-au deteriorat în ultima lună, şi ţările dezvoltate se îndreaptă către prima comprimare a economiilor de la cel de-al Doilea Război Mondial, a anunţat joi Fondul Monetar Internaţional (FMI), citat de Reuters.

FMI estimează în prezent pentru 2009 o creştere economică mondială de 2,2%, nivel revizuit în scădere cu 0,8 puncte procentuale faţă de previziunea din octombrie. În timp ce eforturile guvernului de a limita impactul crizei au fost de ajutor, au fost necesare mai multe măsuri, a precizat Fondul.

"Condiţiile din pieţe încep să răspundă la acţiunile de politică monetară, însă în ciuda implementării rapide, tensiunile financiare ar putea fi în octombrie mai adânci şi mai extinse decât estimam", a mai anunţat FMI în cadrul unui comunicat.

"Este o nevoie clară de stimuli macroeconomici suplimentari faţă de cei anunţaţi până în prezent. Ar trebui să se profite de posibilitatea de coborâre a dobânzii de politică monetară", a menţionat FMI.

Banca centrală a Marii Britanii a coborât joi dobânda cheie cu 1,5 puncte procentuale, însă Banca Centrală Europeană (BCE) şi banca centrală a Elveţiei au redus dobânda cu numai jumătate de punct.

FMI estimează că economia Statelor Unite se va comprima cu 0,7% în anul viitor, după ce previziunile din octombrie indicau o creştere economică de 0,1%. În ţările din zona euro, economia va scădea, probabil, cu 0,5% în 2009, faţă de previziunea anterioară, în care FMI miza pe o creştere de 0,2%. FMI mai prevede a scăderea a economici britanice cu 1,3% în 2009.

Pentru economiile emergente şi în curs de dezvoltare, FMI estimează o creştere de 5,1%, nivel mai mic cu 1 punct procentual faţă de previziunea din octombrie, în parte din cauza scăderii preţurilor la mărfuri. În timp ce ieftinirea ajută la temperarea inflaţiei în ţările bogate, afectează exportatorii de mărfuri.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

 



 

Ultimele Comentarii