BANCI | Stirea Zilei

Fitch scade ratingurile BCR, BRD Bancpost, UniCredit Tiriac si Banca Romaneasca

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-10 19:09

Agenţia de evaluare financiară Fitch a anunţat, luni, că a coborât ratingurile BCR, BRD-Groupe Societe Generale, Bancpost, UniCredit Ţiriac Bank şi Banca Românească, ca urmare a scăderii ratingurilor de ţară, dar a confirmat calificativul acordat Băncii Transilvania.

Luni dimineaţă, agenţia de evaluare Fitch a scos România din categoria statelor cu calificativ "investment grade", prin coborârea cu două trepte a ratingului pentru credite pe termen lung în valută, de la 'BBB' la 'BB+'.

Plafonul de ţară al României a fost coborât de la 'A-' la 'BBB'.

Ca o consecinţă a retrogradării ţării, Fitch a coborât ratingurile pentru credite pe termen lung şi ratingul de suport pentru cinci bănci din România, ca urmare a susţinerii instituţionale din partea băncilor-mamă şi a limitei impuse de plafonul de ţară 'BBB' al României.

Plafonul de ţară limitează măsura în care un eventual ajutor din partea băncilor-mamă poate fi luat în analiza calificativelor pentru credite pe termen lung şi a celui de suport, explică comunicatul agenţiei de rating.

Fitch a coborât de la 'A-' la 'BBB' ratingul pentru credite pe termen lung al Băncii Comerciale Române (BCR), de la 'A-' la 'BBB' calificativul pentru credite pe termen lung în lei' - ambele având perspectivă negativă - şi de la 'F3' la 'F2' ratingul pentru împrumuturi pe termen scurt în valută.

Fitch a confirmat ratingul individual 'C/D' al BCR şi a coborât ratingul suport de la '1' la '2'.

Fitch a coborât, totodată, de la 'A-' la 'BBB', ratingurile pentru credite pe termen lung în valută şi, respectiv, de la 'F2' la 'F3' calificativele pentru credite pe termen scurt în valută ale BRD - Groupe Societe Generale, Bancpost şi UniCredit Ţiriac Bank.

Agenţia de rating a coborât, de asemenea, de la '1' la '2', ratingul de suport pentru aceste bănci şi a confirmat ratingul individual 'D' al UniCredit Ţiriac Bank.

Ratingul Băncii Româneşti pentru credite pe termen lung în valută a fost coborât de la 'BBB+' la 'BBB', iar Fitch a revizuit în scădere şi perspectiva asociată calificativului, de la 'stabilă' la 'negativă'.

Fitch a coborât şi ratingul pentru credite pe termen scurt în valută al Băncii Româneşti, de la 'F2' la 'F3', şi a confirmat ratingul de suport '2' şi cel individual 'D' al băncii evaluate.

Agenţia de rating a confirmat, totodată, ratingul 'BB-' pentru credite pe termen lung în valută al Băncii Transilvania, dar i-a coborât perspectiva de la 'pozitivă' la 'stabilă', ca urmare a faptului că banca este o instituţie de creditare privată românească, iar ratingul pentru credite pe termen lung nu este constrâns de plafonul de ţară 'BBB', fiind determinat de puterea intrinsecă a băncii.

Coborârea perspectivei de la 'pozitivă la 'stabilă' reflectă, însă, faptul că Fitch nu se aşteaptă la o ameliorare a mediului operaţional, din cauza perspectivei negative a ratingurilor suverane pentru credite pe termen lung.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii