BANCI | Stirea Zilei

Fitch reduce ratingurile bancilor austriece Erste, Bank Austria si Volksbank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-04-17 09:08

Agenţia de evaluare financiară Fitch a coborât de la 'B/C' la 'C' ratingul individual al Erste Group Bank AG şi de la 'B/C' la 'C/D' ratingurile individuale ale UniCredit Bank Austria AG şi Volksbanken Verbund, confirmând ratingurile celorlalte bănci austriece, arată un comunicat Fitch.

Măsura luată de Fitch reflectă expunerea pe care o au la riscurile din ce în ce mai mari din Europa Centrală şi de Est (ECE) şi din Comunitatea Statelor Independente (CSI).

Confirmarea ratingurilor de credite pe termen lung şi pe termen scurt pentru Unicredit Bank Austria AG's (Bank Austria) Erste Group Bank AG's şi Volksbanken Verbund reflectă recenta revizuire în creştere a pragurilor de suport, de la 'A-' la 'A'. Coborârea ratingurilor individuale reflectă posibilele vulnerabilităţi cauzate de pierderile din credite, ca urmare a expunerii la Europa de Est şi CSI.

Potrivit criteriilor Fitch, riscurile individuale ale băncilor sunt reflectate de ratingul individual, în timp ce perspectivele de ajutor extern, fie de la un acţionar majoritar, fie de la stat, sunt reflectate de ratingurile de suport.

"Testele de stres realizate de Fitch asupra expunerilor la ECE/CSI arată că băncile austriece, din cauza expunerii de credit peste medie şi a profitabilităţii relativ scăzute pe piaţa internă, sunt deosebit de vulnerabile la turbulenţele din aceste pieţe", a declarat Michael Steinbarth, director al grupului de instituţii financiare din cadrul Fitch.

Coborârea ratingurilor individuale se bazează pe opinia Fitch că mediul economic va continua să se deterioreze în Europa de Est şi în CSI, dar şi în Austria.

Scăderea ratingului individual al Erste arată expunerea majoră la economiile din Europa de Est şi din CSI, de circa 40% din active la sfârşitul anului 2008, perspectivele mai slabe pentru piaţa internă şi posibile riscuri în portofoliul structurat de credite. Cu toate acestea, spre deosebire de alte bănci austriece, Erste tinde să fie activă în pieţe mai puţin riscante, precum Cehia şi Slovacia.

Erste Bank este prezentă pe piaţa românească prin subsidiara Banca Comercială Română (BCR), pe care a preluat-o în 2006.

Oesterreichische Volksbanken controlează, prin intermediul Volksbank International AG, a treia bancă de pe piaţa românească după active, Volksbank România, în timp ce UniCredit Bank Austria AG gestionează afacerile est-europene ale UniCredit.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

 



 

Ultimele Comentarii