ASIGURARI | Stirea Zilei

Firma de asigurari Euroasig intra in faliment

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-02 14:10

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a decis, în 25 noiembrie, ca Fondul de Garantare să preia creanţele de asigurări ale societăţii Euroasig, aflată în procedură de redresare financiară, deoarece asiguratorul intră în procedură de faliment, după ce măsurile de redresare nu au dat rezultate.

Potrivit legii, Consiliul CSA a decis "stabilirea stării de insolvenţă a Euroasig şi declanşarea procedurii de faliment împotriva acesteia".

"În pofida tuturor demersurilor, măsurile aplicate în cadrul procedurii de redresare financiară nu au condus la atingerea scopului urmărit şi la înlăturarea cauzelor care le-au generat, situaţia financiară a asigurătorului nefiind restabilită şi, astfel, drepturile şi interesele legitime ale asiguraţilor fiind puse în pericol", se arată în comunicat.

De asemenea, societatea este obligată să predea Fondului de Garantare evidenţele complete ale dosarelor de daună, evidenţele contabile aferente acestor dosare, pentru a se putea publica lista potenţialilor creditori în asigurări ce au dreptul la bani de la Fondul de Garantare.

Societatea trebuie să ia toate măsurile necesare pentru notificarea asiguraţilor cu privire la obligaţia lor de a denunţa sau rezilia contractele de asigurare încheiate cu societatea.

Asiguraţii trebuie să fie informaţi şi despre dreptul lor de a recupera de la Fondul de Garantare primele de asigurare achitate, aferente acestor contracte, "proporţional cu perioada cuprinsă între momentul denunţării şi cel al expirării duratei lor de valabilitate".

Arbitrul asigurărilor închide procedura de redresare financiară şi revocă administratorul special

CSA a mai hotărât închiderea procedurii de redresare financiară prin administrare specială a societăţii, precum şi revocarea lui Nicolae Eugen Crişan din calitatea de administrator special şi încetarea atribuţiilor acestuia ca administrator special, cu retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii.

"Potrivit legislaţiei, sumele cuvenite creditorilor de asigurări în temeiul unui contract de asigurare încheiat cu societatea (persoane asigurate, deţinători de poliţe de asigurare, beneficiari ai contractelor de asigurare, precum şi oricare alte terţe persoane prejudiciate prin nerespectarea condiţiilor de asigurare ale contractelor, ale căror creanţe nu au fost onorate de societatea de asigurare) vor fi recuperate de la Fondul de Garantare", se mai arată în comunicat.

Potrivit datelor transmise de Euroasig, la 30 septembrie 2008, erau în evidenţa companiei 1.977 dosare de daune avizate şi nelichidate (din care 1.731 pentru contracte de asigurări de mijloace de transport terestru, altele decât cele feroviare) pentru care avea constituite rezerve de daună în valoare brută de 4.600.023 lei.

Euroasig avea în septembrie o cotă de piaţă de 0,18% după primele brute subscrise, portofoliul său cuprinzând 16.813 de contracte de asigurare în vigoare, se mai arată în comunicat.

În perioada de redresare, administratorul special, a luat măsuri precum convocarea adunării generale a acţionarilor în vederea aprobării majorării capitalului social şi reducerea cheltuielilor, prin închiderea unei reprezentanţe teritoriale, disponibilizări şi stoparea investiţiilor.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii