BANCI | Cariera

Erste Bank si Petrom cauta o noua generatie de manageri cu potential exceptional

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2007-11-26 14:09

Pentru al doilea an consecutiv, Erste Bank si Petrom oferă 20 burse pentru programul de Executive MBA în România, se arata intr-un comunicat al bancii.

Persoanele eligibile pentru a participa în cadrul programului Executive MBA al Executive Academy organizat de Universitatea de Ştiinte Economice si Administrative din Viena (WU), sunt manageri aflati în pozitii de top, cu cel putin 5 ani de experientă profesională. Termenul limită pentru aplicatii este 13 ianuarie 2008.

Începând cu 22 noiembrie 2007, până pe data de 13 ianuarie 2008, managerii români sunt invitati să aplice la programul Executive MBA al Executive Academy din cadrul Universitătii de Ştiinte Economice si Administrative din Viena (WU). Erste Bank si Petrom sponsorizează împreună 20 de locuri, iar participantii selectati trebuie să contribuie cu doar 3.000 de euro din taxa totală. Pentru prima dată în cadrul acestui program, participantilor care întrunesc criteriile de selectie li se oferă alte 10 locuri, pentru o taxă de 35.000 Euro, ce poate fi acoperită de un sponsor privat sau persoane individuale.

Programul se va desfăsura în regim part-time, în Bucuresti, pe parcursul a 14 luni, începând din mai 2008 si până în iunie 2009. Cursurile au loc o dată pe lună, de joi până duminică. Între aceste module de predare, participantii lucrează pe diverse teme sau studii de caz. Programul cuprinde si două călătorii de studiu în Austria si SUA. Limba de predare este engleza. Programul Executive MBA se concentrează asupra notiunilor de management general si financiar si, de asemenea, pe strategii de globalizare. Programul se remarcă prin standarde calitative înalte, continut educativ practic si renume la nivel international.

“Abilitătile acumulate în cadrul programului nostru de Executive MBA încurajează progresul individual si sporesc valoarea pe care managerii o aduc în organizatiile lor. Programul ajută profesionistii să îsi asume responsabilităti complexe si să îsi îmbunătătească potentialul de a genera schimbare si crestere în mediul în care lucrează”, declară Prof. Bodo Schlegelmilch, Decan al WU Executive Academy.

Companiile austriece sunt puternic reprezentate în România, OMV si Erste Bank fiind printre cei mai mari investitori străini din tară. În decembrie 2005, Erste Bank a câstigat licitatia pentru Banca Comercială Română, cea mai mare bancă autohtonă, în timp ce OMV este prezentă în România începând cu anul 2004, în urma achizitionării pachetului majoritar al companiei petroliere Petrom. Ambii investitori îsi extind afacerile în mod continuu si contribuie considerabil la cresterea economică din regiune.

“Acordăm un interes special dezvoltării proiectelor de responsabilitate socială în tările în care activăm. Prin acest program, sustinem dezvoltarea personalui la un nivel înalt al competentelor de management global, ceea ce va impulsiona economia României pe termen lung”, a declarat Dr. Rupert Dollinger, Manager de Resurse Umane al Erste Bank.

“Educatia este motorul cresterii unei societăti; încurajează performanta si, în acest mod, contribuie la asigurarea unui viitor sustenabil pentru următoarele generatii. Pentru compania noastră, responsabilitatea socială nu este doar un concept, ci cuprinde o serie de programe orientate către respectul pentru viitor. Proiectul pe care îl dezvoltăm împreună cu Erste Bank si WU este extrem de apreciat de către managerii de top, deoarece interesul lor fată de proiect este la fel de ridicat ca si al nostru”, a declarat Mariana Gheorghe, CEO al Petrom.

Mai multe detalii despre programul Executive MBA România, precum si procedurile de înscriere sunt disponibile pe adresa: www.executiveacademy.at/mba/romania .

Despre Erste Bank

Cu ajutorul celor peste 50.000 de angajati ai săi, Erste Bank oferă servicii financiare unui număr de peste 16 milioane de clienti prin intermediul a 2.700 de subsidiare în opt tări si este este una din principalele institutii financiare din Europa Centrală si de Est. Începând din 30 septembrie 2007, Erste Bank a înregistrat o valoare totală a activelor de 200 miliarde de euro, un profit net de 837 milioane de euro, iar rentabilitatea capitalului propriu a atins un procentaj de 14%.

BCR, filiala Erste Group în România, este o bancă universală si în acelasi timp cea mai importantă institutie financiară din România, administrând active în valoare de peste 16 miliarde de euro. Banca oferă o gamă completă de produse si servicii, prin intermediul celor 526 de filiale si agentii în tară, celei mai mari retele de ATM-uri – peste 1.300 de aparate si cele 11.000 de puncte de vânzare.

Despre Petrom

Petrom este cea mai mare companie româneasca de petrol si gaze, cu activităti în sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Gaze Naturale, precum si Comercializare si Marketing. Petrom exploatează rezerve de petrol si gaze estimate la 1 miliard barili echivalent petrol, o capacitate anuală de rafinare de 8 milioane tone si circa 593 statii de distributie carburanti în România. Compania detine, de asemenea, o retea internatională de 211 de benzinării, în Moldova, Bulgaria si Serbia. În anul 2006 cifra de afaceri a Petrom a fost de 3.709 milioane Euro, EBITDA (Venituri Înainte de Dobânzi, Taxe, Deprecieri si Amortizări) a fost de 1.020 milioane Euro. În urma majorării capitalului social, OMV, grupul lider în industria de petrol si gaze din Europa Centrală detine 51,011% din actiunile Petrom. OMV activează în 13 tări din Europa Centrală în domeniile de Rafinare si Marketing si în 20 tări pe cinci continente în domeniul de Explorare si Productie. AVAS (Agentia Natională a Activelor Statului) detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea S.A. detine 20,11%, Banca Europeană pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,026% iar 6,214% apartin actionarilor minoritari.

Despre WU Executive Academy
WU Executive Academy

Formarea de manageri la cel mai înalt nivel international

WU Executive Academy organizează toate programele post-universitare si intitiativele de studiu ale Universitătii de Ştiinte Economice si Administrative din Viena, cum ar fi programele MBA/LL.M, programele de certificare, programele institutionale, seminariile si congresele. Executive Academy aspiră la o pozitie de top în învătământul post-universitar din Austria, din întreaga Europă Centrală si de Est si alte regiuni.

Avantajul competitiv este garantat prin combinarea de know-how teoretic si atestat stiintific cu experientă si aplicatii practice. WU Executive Academy beneficiază de resursele celei mai mari universităti de business din Europa, cu aproximativ 400 de experti în domeniu care sunt membri ai facultătii si expertiza a peste 180 de universităti partenere din toată lumea. Programele educationale oferă abordări de ultimă ora, atât în teorie cât si în practică. Toate cursurile au fost create pentru CEO, directori, directori executivi, manageri si personal cu potential ridicat pentru a satisface cerintele individuale în mod optim.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Cariera



ING Bank are un nou director de resurse umane: Maria Zoicas

Maria Zoicaș se va alătura ING Bank România în calitate de Director al departamentului Resurse Umane începând cu luna noiembrie 2024, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Maria are peste 16 ani de experiență în resurse umane, comunicare și detalii

Alessio Cioni este noul director general al Intesa Sanpaolo Bank Romania

Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo, unul dintre cele mai solide grupuri bancare din Europa, anunță numirea lui Alessio Cioni în funcția de Director General și Chief Executive Officer, al cărui mandat oficial a început pe 08.10.2024, detalii

Catalin Caragea preia functia de director de risc la Banca Transilvania

Cătălin Caragea a primit aprobarea BNR pentru funcția de Director General Adjunct, Chief Risk Officer la Banca Transilvania, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Cătălin Caragea a venit în Grupul Banca Transilvania cu peste 20 de ani de experiență în detalii

Luminița Runcan este noul director general al OTP Bank România

Luminița Runcan a primit aprobarea BNR pentru funcția de Director General OTP Bank România și este mandatată de Banca Transilvania să coordoneze integrarea OTP România în Grupul BT, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: În vasta sa experiență detalii

 



 

Ultimele Comentarii