BANCI | Stirea Zilei

EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, a plasat obligatiuni de 500 milioane euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-07-29 22:39

EFG Eurobank, acţionarul majoritar al Bancpost, a plasat miercuri obligaţiuni negarantate de guvernul grec de 500 milioane euro la 155 de investitori eleni şi străini, cu scadenţa la 3 ani şi 6 luni, a anunţat, miercuri, EFG într-un comunicat.

Randamentul la care au fost plasate obligaţiunile a fost egal cu o marjă de 2,2 puncte procentuale peste media dobânzilor interbancare, cu mult sub nivelul plasamentului din luna mai.

Obligaţiunile au fost suprasubscrise de aproape 3 ori, iar licitaţia a rămas deschisă pentru doar 4 ore. Obligaţiunile au fost emise de EFG Hellas PLC, o subsidiară a Eurobank EFG. Titlurile sunt garantate de Eurobank EFG şi sunt listate la bursa din Luxemburg.

Titlurile sunt emise în cadrul Programului EMTN în scopul atragerii de fonduri pe termen mediu destinate obiectivelor de finanţare generală ale băncii.

"Eurobank EFG este prima bancă elenă care a accesat pieţele de capital internaţionale de la începutul crizei financiare, pe parcursul căreia pieţele internaţionale de capital au fost practic închise băncilor greceşti, dar şi majorităţii băncilor europene, prin emisiunea de obligaţiuni din luna mai. Prin emisiunea de azi, EFG Eurobank îşi extinde emisiunea peste 2 ani, ceea ce confirmă încrederea investitorilor străini în bancă", se arată în comunicat.

În luna mai, EFG Eurobank a plasat obligaţiuni negarantate de guvernul grec de 500 milioane euro la peste 80 de investitori eleni şi străini, la o rată fixă a cuponului de 4,25% pe an şi cu scadenţa la 2 ani.

Emisiunea a fost realizată prin principalii aranjori, BNP Paribas, Deutsche Bank, JP Morgan şi UBS.

Ratingurile datoriei pe termen lung acordate Eurobank EFG sunt A1 (Moody’s), BBB+ (Standard and Poor’s) şi A- din partea Fitch.

"Cu ajutorul respectivelor fonduri suplimentare Eurobank EFG îşi creşte lichiditatea şi va putea să îşi acopere creşterea din activitatea de afaceri şi creşterea aşteptată în activitatea economică din Grecia", mai arată comunicatul.

EFG Eurobank este prezentă pe piaţa din România, prin Bancpost, EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance România, EFG Eurobank Securities România, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services, EFG IT Shared Services, EFG Eurolife Asigurări Generale şi EFG Eurolife Asigurări de Viaţă.

EFG Eurobank a obţinut anul trecut din afacerile din România un profit net de 27,3 milioane euro, în scădere cu 5,86% faţă de anul precedent, iar valoarea totală a activelor a avansat la 6,02 miliarde euro, de la 4,8 miliarde în 2007.

Nivelul creditelor a crescut cu 27,5%, la 3,95 miliarde euro, de la 3,1 miliarde euro în anul precedent, în timp ce depozitele au sporit într-un ritm mult mai susţinut, de 72,6% faţă de 2007, de la 1,4 miliarde euro la 2,42 miliarde euro.

Reţeaua EFG Eurobank din România s-a extins în 2008 la 293 de unităţi, de la 237 în anul precedent.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii