BANCI | Stirea Zilei

Dupa Erste Bank, si Raiffeisen ar putea recurge la o infuzie de capital din partea statului austriac

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-26 09:05

Grupul austriac Raiffeisen Zentralbank (RZB), compania mamă a Raiffeisen International, actionarul principal al Raiffeisen Bank Romania, a obţinut marţi aprobarea acţionariatului pentru o posibilă injecţie de capital de până la 2 miliarde euro din partea statului, relatează Reuters.

Acordul dat de acţionariat, alcătuit din opt bănci cooperative regionale, permite RZB să obţină fonduri sub formă de capital participativ, în mod similar cu infuzia de capital obţinută de grupul bancar Erste luna trecută.

Consiliul de supraveghere RZB trebuie să înceapă acum discuţiile cu guvernul. Teoretic, Raiffeisen ar putea decide să obţină capital din alte surse sau să renunţe la infuzia de capital.

RZB furnizează peste jumătate din fonduri în cadrul Raiffeisen International, cel de-al doilea creditor din zona emergentă a Europei, ce deţine subsidiare în multe state din regiune, inclusiv România.

Raiffeisen International nu poate primi ajutor în cadrul pachetului de stabilitate bancară de 100 miliarde euro, realizat de guvernul austriac, pentru că nu are licenţă bancară eliberată de autorităţile austriece.

Erste Bank a încheiat un acord cu guvernul austriac pentru o infuzie de capital în valoare de 2,7 miliarde dolari, afacere ce nu este încă finalizată şi care a intrat în atenţia Comisiei Europene, care analizează dacă nu este prea avantajoasă pentru bancă.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

 



 

Ultimele Comentarii