BANCI | Opinie

Dobanda la dolari ar putea scadea la 0,5%, apreciaza analistii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-15 12:14

Rezerva Federală a Statelor Unite, Fed, va reduce, marţi, dobânda de politică monetară, de la 1% la 0,5%, consideră majoritatea economiştilor, însă atenţia este îndreptată către potenţiale măsuri neconvenţionale pentru redresarea economiei americane şi stimularea creşterii.

Economiştii chestionaţi de Reuters se aşteaptă la o poziţie clară, hotărâtă, a băncii centrale din SUA, care ar trebui, pentru a frâna recesiunea, să adopte măsuri agresive, aşa numite "cantitative", spre exemplu realizarea unor infuzii masive de capital în sistemul bancar.

Totuşi, experţii nu anticipează detaliile acestor decizii.

Astfel de măsuri vor acompania decizia dereducere a ratei de referinţăcu 0,5 puncte procentuale, la 0,5% - cel mai scăzut nivel din iulie 1954 -, potrivit aceloraşi economişti.

Rezerva Federală va anunţa marţi deciziile la care va ajunge după o şedinţă extraordinară de două zile. Iniţial, reuniunea Consiliului băncii centrale americane era programată pentru o singură zi, însă a fost extinsă pentru a permite economiştilor instituţiei să analizeze potenţiale măsuri extraordinare, în contextul unei politici monetare deja relaxată aproape de maximum.

"De aici înainte, politica monetară trebuie să depindă, în principal, de instrumente ne-tradiţionale, altele decât rata de referinţă, pentru a încerca stimularea economiei", a declarat Lyle Gramley, fost guvernator al instituţiei americane de reglementare.

Relaxarea cantitativă, utilizată de Banca Japoniei pentru a înceta perioada de recesiune din anii '90 prin infuzii masive de capital în sistemul bancar, a fost sugerată pe 1 decembrie de preşedintele Fed, Ben Bernanke.

Bernanke a pus accent pe faptul că instituţia pe care o conduce va utiliza toate "armele din arsenal" pentru a proteja economia şi a oferit, ca exemplu de astfel de instrumente, preluarea datoriilor provocate de criza creditelor ipotecare de către Fed.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Cardurile devin inutile: acum se pot face plati instant gratis din aplicatiile bancare

Cardurile isi pierd treptat utilitatea, odata cu avansul noilor tehnologii pentru plati. Bancile romanesti au inceput sa implementeze platile instant din aplicatiile bancare, prin serviciul RoPay. Platile instant (care se fac in cateva secunde, la orice detalii

Au neglijat bancile securitatea pentru digitalizare?

Explozia fraudelor online poate fi considerata normala in conditiile dezvoltarii pe masura a digitalizarii si serviciilor bancare online. Dar ceea ce-mi da de gandit este usurinta cu care escrocii pot accesa o aplicatie bancara, pot face transferuri catre detalii

BRD isi lichideaza filialele din Romania. Va fi vanduta si banca?

BRD a cedat Bancii Transilvania firma de pensii private, BRD Pensii, iar compania de credite de consum, BRD Finance, este si ea in negocieri de vanzare, ceea ce alimenteaza zvonurile aparute la inceputul anului ca banca franceza are de gand sa-si vanda si banca din Romania. Mai ales ca detalii

De ce permit bancile transferuri catre platforme de criptomonede prin care se fac fraude online?

Bancile nu ar trebui sa transfere clientilor intreaga responsabilitate pentru fraudele online, ci sa-si asume o parte din vina, mai ales daca permit transferuri catre platforme de criptomonede (site-uri, aplicatii. portofele electronice) cunoscute ca fiind fraude sau care sunt detalii

 



 

Ultimele Comentarii