BANCI | Stirea Zilei

Deutsche Bank si-a spionat un actionar si mai multi directori

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-07-05 11:54

Cea mai mare bancă germană, Deutsche Bank, a spionat cel puţin un membru al Consiliului său de Supraveghere, mai mulţi directori ai săi şi un acţionar, relatează revista Der Spiegel citată de AFP.

Banca a lansat la sfârşitul lunii mai o anchetă internă privind aceste acţiuni de încălcare a secretului datelor private, iar directorul Josef Ackermann a promis "toleranţă zero".

Detectivi "supravegheau mişcările acestor persoane şi anchetau pentru a şti când şi cu cine se întâlneau", potrivit Der Spiegel, care a consultat raportul intern al unui cabinet de avocatură.

Printre victimele acestui scandal de spionaj se numără un reprezentant al sindicatului Verdi în Consiliul de Supraveghere, Gerald Herman, "suspectat că a comunicat rezultalele societăţii pentru trimestrul trei al anului 2001" presei.

Deutsche Bank ar fi spionat în 2006 membri ai conducerii "suspectaţi că ar fi în contact cu magnatul presei Leo Kirch", în conflict judiciar cu banca, dar şi pe acţionarul minoritar Michael Bohndorf, un avocat care locuia în Ibiza. Banca ar fi recurs şi la "momeli feminine" pentru a găsi "slăbiciunile personale ale unor acţionari", adaugă revista.

Mai multe agenţii de detectivi ar fi fost implicate, dintre care una condusă de un fost agent STASI, poliţia politică din fostul RDG.

Consiliul de Supraveghere al Deutsche Bank urmează să fie informat în curând de conţinutul acestui raport. Este în curs şi o anchetă a fiscului, BAFIN.

Banca nu a comentat informaţiile sâmbătă.

Numeroase scandaluri privind încălcări ale vieţii private în marile companii au ieşit la iveală în ultimele luni în Germania, în special în cadrul companiei de căi ferate Deutsche Bahn şi a operatorului Deutsche Telekom.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii