BANCI | Stirea Zilei

Detalii privind ajutorul acordat Citigroup de catre statul american

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-24 14:49

Declaratie referitoare la Citigroup Inc emisa in comun de catre Departamentul Trezoreriei SUA, Rezerva Federala si Rezerva de Asigurare Federala (FDIC) duminica, 23 noiembrie:

Guvernul SUA este angajat in sprijinirea stabilitatii pietei financiare, care reprezinta o conditie necesara pentru restaurarea unei cresteri economice viguroase. În sprijinul acestui angajament, guvernul SUA a incheiat duminica un acord cu Citigroup prin care ofera un pachet de garantii, acces la lichiditati si capital.

Ca parte a acestui acord, Trezoreria si Rezerva de Asigurare Federala vor oferi protectie împotriva posibilitatii unor pierderi neasteptat de mari cu privire la un portofoliu de active de aproximativ 306 de miliarde de dolari de împrumuturi si valori mobiliare sustinute de bunuri imobiliare rezidentiale si comerciale si alte asemenea active, care vor ramâne in bilantul Citigroup. Ca o contraprestatie pentru acest aranjament, Citigroup va emite actiuni preferentiale Trezoreriei si FDIC. În plus, si daca este necesar, Rezerva Federala este pregatita de a stopa un eventual risc rezidual in portofoliul de active printr-un acord de împrumut fara recurs.

În plus, Trezoreria va investi 20 miliarde de dolari în Citigroup, in cadrul Troubled Asset Relief Program (TARP), în schimbul actiunilor preferentiale cu un divident de 8% emise Trazoreriei. Citigroup se va conforma unor restrictii imbunatatite in ceea ce priveste compensarea conducerii executive si va pune în aplicare Programul FDIC de modificare a creditului ipotecar.
Cu aceste tranzactii, guvernul SUA ia masurile necesare pentru întarirea sistemului financiar, protejarea contribuabililor si a economiei SUA.

Vom continua sa utilizam toate resursele pentru a pastra puterea institutiilor noastre bancare, precum si promovarea procesul de reparatie si recuperare si de gestionare a riscurilor. Urmatoarele principii ghideaza eforturile noastre:

- Vom lucra pntru a sustine o reluare sanatoase a fluxului de credite pentru gospodarii si întreprinderi.

- Vom realiza administrarea prudenta a resurselor contribuabililor.

- Vom delimita atent implicarea guvernului în sectorul financiar.

- Vom sustine eforturile institutiilor financiare pentru atragerea de capital privat.

(Traducere realizata de CitiBank Romania dupa comunicatul original, vezi varianta in limba engleza la sitirile in limba engleza)

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii