BANCI | Stirea Zilei

Cursul de schimb mai scade putin, la 4,2810 lei/euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-24 13:57

Leul s-a apreciat marţi cu 0,05% la cursul de referinţă al BNR, până la 4,2810 lei/euro, pe o piaţă liniştită, urmând evoluţia altor valute emergente, care au profitat pe urma declaraţiilor comune ale guvernatorilor din regiune de luni.

Luni, Banca Naţională a României (BNR) afişase un curs de referinţă de 4,2833 lei/euro.

"Leul a urmat tendinţa regională, pe o piaţă cu volatilitate redusă, sub influenţa declaraţiilor de presă comune ale guvernatorilor din regiune de ieri şi a evoluţiei nefavorabile a burselor, ce acţionează în sens contrar", a spus un dealer din piaţă, pentru NewsIn.

Leul a avut o evoluţie volatilă în prima parte a şedinţei, însă a fluctuat într-un interval restrâns, de 4,283-4,293 lei/euro. La ora 13:45, băncile cumpărau un euro cu 4,2823 lei şi îl vindeau cu 4,2923 lei.

Cele mai lichide zece acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) se depreciau in medie cu 3,18% la jumătatea şedinţei de marţi, iar piaţa cobora cu 2,7%, in urma ieftinirii puternice a titlurilor din sectorul bancar, pe fondul unui rulaj sporit de schimburile cu obligaţiuni.

În regiune, zlotul a fluctuat puternic pe un interval larg, de 4,636-4,7 unităţi/euro, fiind cotat cu 4,689 unităţi/euro după 13:40. Forintul a avut o evoluţie similară, fiind cotat cu 297,7 unităţi/euro la acelaşi moment.

Faţă de dolarul american, cursul de referinţă publicat marţi de BNR indică o apreciere nesemnificativă a leului, cu 0,05%, până la 3,3393 lei/dolar, faţă de nivelul de luni, de 3,3411 lei/dolar.

Pe pieţele internaţionale, moneda americană s-a depreciat aproape constant, de la 1,266 la peste 1,28 unităţi/euro. La 13:45, ora României, euro era cotat la 1,2796 dolari.

Banca Naţională a României a afişat, în prima parte a zilei de marţi, un nivel mediu al dobânzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 14% pe an, în creştere faţă de cel din şedinţa anterioară, de 8,16% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobânda a urcat semnificativ, la 16,97% pe an, de la nivelul de luni, de 9,03%.

Pe piaţa monetară, dobânzile la depozitele pentru o zi de tip overnight au urcat la 15-20% pe an, peste dobânda percepută de Banca Naţională a României (BNR) la facilitatea de credit (lombard), de 14% pe an, marţi începând o nouă perioadă de constituire a rezervelor minime obligatorii.

"Cotaţiile sunt destul de largi, după ce s-a simţit o nevoie mai mare de lei în piaţă", a mai spus dealerul citat.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

 



 

Ultimele Comentarii