FONDURI DE INVESTITII | Opinie

Cum se adapteaza managerii fondurilor mutuale la situatia economica

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-08-26 17:43

In momentele in care pietele de actiuni inregistreaza variatii puternice, precum zilele trecute, investitorii se intereseaza atent despre modul in care managerii fondurilor mutuale se adapteaza la situatia economica, se arata intr-o analiza a Erste Asset Management.

In general managerii vor incerca sa calmeze temerile investitorilor prezentand o situatie in care detinerile de actiuni au fost reduse in mod prudential, iar pe de alta parte urmarind atent tranzactionarea in ringul bursier in cautarea acelor titluri care pot aduce castiguri importante odata cu calmarea pietelor.

De altfel, managerii care practica o abordare activa a administrarii portofoliilor detinute se bucura de aparitia acestui mediu volatil care faciliteaza identificarea titlurilor care au pierdut intr-o masura nemeritata pe termen scurt cotatia bursiera.

Ramane de stabilit cat din rezervele de numerar sa fie investite acum, imediat dupa pierderea ratingului SUA, dar si cat de mult sa constituie rezerve utilizate in situatia in care pietele vor oferi noi oportunitati de investitii.

In definitia consacrata o companie listata devine “ieftina” atunci cand detine o pozitie consolidata in piata in care activeaza iar potentialul de scaderea al indicatorilor sai economici este limitat.

Astfel din evaluarile analistilor o actiune “ieftina” are un potential de apreciere de 50% peste cotatia curenta. In ultimele sase luni, investitorii institutionali au analizat cu atentie piata de actiuni din Japonia.

In urma unei indelungate perioade de scadere, ce dureaza de doua decenii, actiunile japoneze se tranzactioneaza cu indicatori de evaluare scazuti ce au luat in considerare efectele dezastrului din luna Martie.

Astfel indicatorul Nikkei se tranzactioneaza acum la un nivel scazut (sub 9000 de puncte), iar raportul dintre pret si valoare contabila este subunitar un semn al subevaluarii pentru multe din companiile japoneze cu o prezenta globala.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



BRD isi lichideaza filialele din Romania. Va fi vanduta si banca?

BRD a cedat Bancii Transilvania firma de pensii private, BRD Pensii, iar compania de credite de consum, BRD Finance, este si ea in negocieri de vanzare, ceea ce alimenteaza zvonurile aparute la inceputul anului ca banca franceza are de gand sa-si vanda si banca din Romania. Mai ales ca detalii

De ce permit bancile transferuri catre platforme de criptomonede prin care se fac fraude online?

Bancile nu ar trebui sa transfere clientilor intreaga responsabilitate pentru fraudele online, ci sa-si asume o parte din vina, mai ales daca permit transferuri catre platforme de criptomonede (site-uri, aplicatii. portofele electronice) cunoscute ca fiind fraude sau care sunt detalii

Banca Transilvania implineste 30 de ani

Mesaj top management BT, 16 februarie 2024 Banca Transilvania: Sunt 30 de ani de când creștem în România și de când vedem România crescând Astăzi este ziua Băncii Transilvania. Orice aniversare ne duce cu detalii

De cand si cat de mult ar putea sa scada dobanzile in 2024?

Diminuarea inflatiei ridica intrebarea cu privire la momentul in care ar putea sa inceapa sa scada si dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si implicit cele la credite si depozite. Discutiile privind scaderea dobanzii BNR ar putea detalii

 



 

Ultimele Comentarii