PENSII PRIVATE | Profil

CSSPP a aprobat Norma privind prospectul schemei de pensii facultative

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-11-17 18:05

Astăzi, 17 noiembrie a.c., Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat Norma privind prospectul schemei de pensii facultative.

În urma adoptării noilor reglementări, participanţii la sistemul de pensii private vor putea accesa informaţii mai clare şi mai bine structurate privind conţinutul prospectului schemei de pensii facultative. Noile prevederi facilitează comparaţiile între diferitele fonduri de pensii facultative, în urma cărora participanţii vor putea alege fondul cel mai potrivit interesului propriu.

Noua normă abrogă Norma nr. 28/2007 privind prospectul schemei de pensii facultative.

Prezentul act normativ reglementează procesul de autorizare şi conţinutul prospectului schemei de pensii facultative, precum şi procedura de avizare a modificărilor acestuia. Noua normă structurează conţinutul prospectului schemei de pensii facultative în două părţi: prospectul detaliat şi prospectul simplificat. Totodată, actul normativ aduce o serie de modificări şi completări importante la:

· procedura şi documentele necesare autorizării;

· procedura şi etapele de modificare ale prospectului schemei de pensii facultative;

· procedura de informare şi solicitare a acordului participanţilor cu privire la modificarea prospectului schemei de pensii facultative;

· procedura de publicare şi republicare a prospectului schemei de pensii private.

Prospectul simplificat prezintă pe scurt caracteristicile schemei de pensii şi vine în sprijinul participanţilor şi al potenţialilor participanţi la un fond de pensii facultative prin înţelegerea mai facilă a elementelor esenţiale ale prospectului. Prospectul simplificat este oferit potenţialului participant înainte de semnarea actului individual de aderare. Totodată, în cadrul prospectului simplificat, administratorul are obligaţia de a menţiona faptul că participantul primeşte la cerere şi în mod gratuit prospectul integral al schemei de pensii.

Prospectul detaliat păstrează în cea mai mare parte conţinutul prospectului schemei de pensii facultative stabilit prin Norma nr. 28/2007, dar structura acestuia a fost modificată prin regruparea informaţiilor pe anumite categorii. În cadrul conţinutului prospectului detaliat al schemei de pensii facultative au fost introduse prevederi noi care tratează situaţiile de suspendare, modificare şi încetare a plăţii contribuţiilor la un fond de pensii facultative.

Noul act normativ elimină obligativitatea ataşării contractului de administrare la prospectul schemei de pensii facultative, având în vedere faptul că o parte din termenii acestuia se regăsesc în conţinutul prospectului detaliat. Participanţii interesaţi pot avea acces atât la contractul de administrare, cât şi la contractul de societate civilă pe pagina proprie de internet a administratorului.

Prospectul simplificat şi prospectul detaliat formează, împreună, prospectul schemei de pensii facultative. CSSPP adoptă o singură decizie de autorizare a prospectului, sau un singur aviz de modificare, după caz.

Conform dispoziţiilor normei, administratorii fondurilor de pensii facultative vor avea la dispoziţie un termen de 6 luni pentru modificarea prospectelor, în conformitate cu prevederile noului act normativ.

Norma privind prospectul schemei de pensii facultative, elaborată în aplicarea Legii nr. 204/2006 privind pensiile facultative, cu modificările şi completările ulterioare va fi transmisă spre publicare în Monitorul Oficial şi va fi disponibilă pe site-ul www.csspp.ro, Rubrica: Legislaţie, la data publicării ei.

***

Toate celelalte decizii ale CSSPP adoptate în şedinţa de astăzi, 17 noiembrie a.c. vor fi publicate şi detaliate în Buletinul Lunar al CSSPP, din 15 decembrie a.c.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



Patria Bank a preluat creditele Alior Bank

Patria Bank S.A., în calitate de cesionar, și Alior Bank S.A., prin sucursala sa din România, Alior Bank S.A. Varșovia – Sucursala București, în calitate de cedent, anunță că în data de 7 septembrie 2024 a fost finalizată implementarea contractului de cesiune detalii

Garanti BBVA a trimis 500.000 de euro in proiecte de mediu

Garanti BBVA, una dintre cele mai dinamice bănci din România, sărbătorește anul acesta 14 ani de parteneriat cu WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură), perioadă în care a direcționat peste 500.000 de euro pentru susținerea diverselor proiecte de protecție a detalii

Plata in rate prin BT Direct pe iStoma

BT Direct și iStoma anunță un parteneriat prin care și-au propus să faciliteze accesul populației la servicii medicale, așa încât clienții pot plăti în rate la peste 1.500 de clinici stomatologice din țară, conform unui comunicat de presa, in care se detalii

Banca Transilvania a atras 300.000 de noi clienti in acest an

Banca Transilvania a continuat și în al doilea trimestru performanța primelor trei luni ale anului, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Evoluția pozitivă a fost susținută de creșterea portofoliului de credite și creanțe din leasing nete, la nivel consolidat, detalii

 



 

Ultimele Comentarii