BANCI | Stirea Zilei

CSA adopta masuri impotriva politelor de asigurare RCA false

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-12-17 16:08

Societățile de asigurare au obligația de a numerota vigneta care însoțește asigurarea de răspundere civilă auto RCA și de a înscrie numărul acesteia și pe poliță, a decis Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

Această măsură este menită să ofere asiguraților un plus de siguranță în ceea ce privește veridicitatea poliței de asigurare RCA cumpărate.

”Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a fost sesizată cu privire la comercializarea de către terțe persoane a unor polițe RCA care s-au dovedit a fi false. Pentru a proteja asigurații de eventuale alte practici frauduloase de falsificare a polițelor RCA, numerotarea vignetei este singura soluție legală pe care o poate lua CSA întrucât noi nu avem competențe legale cu privire la instrumentarea și sancționarea infracțiunilor de fals în documente și uz de fals”, a declarat Angela Toncescu, președintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor subliniază faptul că asigurătorii care au fost autorizaţi să practice asigurarea obligatorie RCA îşi asumă răspunderea pentru toate poliţele RCA, cât şi pentru toate vignetele eliberate, şi pentru toate erorile sau omisiunile apărute la emiterea poliţelor de asigurare RCA fie direct, fie prin intermediarii în asigurări.

“Pentru ca măsura luată de CSA să aibă efectele dorite, este însă foarte important ca asigurații să solicite și vigneta odată cu asigurarea și să fie atenți ca aceasta să fie numerotată, iar numărul ei să fie înscris și pe poliță”, a adăugat Angela Toncescu.

Despre CSA

CSA - Comisia de Supraveghere a Asigurărilor este singura autoritate împuternicită prin lege cu atribuții de autorizare, supraveghere prudenţială și control a activității de asigurare în România, precum și cu atribuții de emitere a normelor de aplicare a legii.

Potrivit legii, scopul întregii activităţi a CSA este apărarea drepturilor asiguraţilor şi promovarea stabilităţii activităţii de asigurare în România.

CSA este membru cu drepturi depline al CEIOPS - Comitetul European al Supraveghetorilor din Asigurări şi Pensii Ocupaţionale, EIOPC – Comitetul European pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale și IAIS - Asociaţia Internaţională a Supraveghetorilor în Asigurări, reprezentând astfel România din perspectiva aportului tehnic de specialitate la elaborarea și amendarea reglementărilor europene specifice domeniului asigurărilor.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii