BANCI | Stirea Zilei

Creditarea populatiei s-a blocat in luna ianuarie la nivelul din decembrie 2008

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-03 23:30

Creditarea populaţiei s-a blocat în luna ianuarie la nivelul din decembrie 2008, atât pe segmentul împrumuturilor de consum, cât şi al celor pentru locuinţe, reiese din datele Băncii Naţionale a României (BNR), analizate de Mediafax.

Soldul creditelor de consum şi pentru locuinţe acordate populaţiei a scăzut uşor în ianuarie, comparativ cu luna decembrie, în contextul în care avansul înregistrat în termeni nominali pe segmentul împrumuturilor în valută, exprimate în lei, este anulat de deprecierea leului.

Atât creditele de consum în lei, cât şi cele pentru locuinţe au înregistrat scăderi uşoare, de 0,91%, la 37,55 miliarde de lei, şi respectiv 0,01%, la 1,64 miliarde de lei.

Pe segmentul împrumuturile de consum şi pentru locuinţe în valută se observă în ianuarie creşteri de 6,8%, respectiv 7,5% faţă de luna precedentă, soldurile ajungând la 38,43 miliarde de lei şi 20,79 miliarde de lei.

Totuşi, trebuie luat în considerare faptul că valoarea împrumuturilor acordate în valută este exprimată de BNR în lei, precum şi deprecierea monedei naţionale de 7,33% faţă de euro din luna ianuarie 2009.

Astfel, se observă că împrumuturile de consum în valută s-au redus uşor în ianuarie, în timp ce creditele pentru locuinţe au urcat nesemnificativ.

Creditele de consum acordate populaţiei au crescut în ianuarie cu 2,85% faţă decembrie, la 75,98 miliarde de lei, în timp ce împrumuturile pentru locuinţe au avansat 6,9%, la 22,44 miliarde de lei.

Soldul creditelor totale acordate populaţiei a urcat în ianuarie cu 3,8%, la 103,3 miliarde de lei, în timp ce împrumuturile pentru companii au avansat cu 4,73%, la 99,62 miliarde de lei.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii