BANCI | Ultima Ora

Crédit Agricole a vandut cu 1 euro Emporiki catre Alpha Bank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-10-17 13:01

Banca franceza Crédit Agricole a anuntat ca si-a vandut subsidiara Emporiki din Grecia grupului Alpha Bank pentru un euro, conform strategiei de consolidare si pentru a respecta noile cerinte de adecvare a capitalului. (Vezi detalii in comunicatul bancii).

Banca franceza a preferat insa sa ramana in Romania, schimband recent denumirea sucursalei Emporiki in Credit Agricole Bank Romania.

Costul iesirii de pe piata greaca prin vanzarea catre Alpha Bank nu a fost insa de un euro, ci mult mai mare.

Asa cum a anuntat anterior, înainte de finalizarea tranzactiei, Crédit Agricole va efectua o noua majorare de capital, pana la 2,85 miliarde euro, dupa ce injectase deja 2,3 miliarde in iulie 2012.

În plus, banca franceza va subscrie 150 milioane euro in obligațiuni convertibile în acțiuni emise de Alpha Bank.

Finanțarile Credit Agricole SA catre entitatea care urmează să fie vânduta s-au ridicat la 2,1 miliarde euro, la sfârșitul lunii septembrie 2012.

Pentru grupul Credit Agricole, impactul estimat al acestei tranzactii se reflecta in reducerea veniturilor cu 2 miliarde de euro, ce se vor vedea in rezultatele din al treilea trimestru.

Banca franceza mentioneaza ca tranzacția face parte din strategia Crédit Agricole de a-si consolida structura financiară si reorientarea spre afacerile sale de bază, în conformitate cu planul său strategic.

Crédit Agricole consideră că efectele cumulative ale tranzacției vor contribui la atingerea obiectivelor de solvabilitate ale Crédit Agricole Group la sfârșitul anului 2013.

De asemenea, acordul va contribui la consolidarea sistemului bancar elen, care este o condiție esențială pentru redresarea sectorului financiar al țării.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



ING lanseaza o platformă cu oferte speciale pentru clientii firme

ING lansează Business Deals, o platformă în care antreprenorii au acces la oferte B2B, negociate de reprezentanții băncii, pentru nevoile afacerii lor, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Clienții beneficiază de reduceri la o gamă largă detalii

ING Bank sustine eficienta energetica a cladirilor

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) anunță lansarea „Caravanei ROENEF”, un proiect destinat promovării eficienței energetice în clădiri și creșterii gradului de informare, la nivelul populației, cu privire la beneficiile pe detalii

ING Bank a ajuns la 1,85 milioane clienti activi

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Creșterea numărului de clienți și a portofoliului de detalii

Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%

Patria Bank, banca specializata in sprijinirea antreprenorilor romani, a anuntat un profit net de 18,1 milioane lei pentru primele sase luni ale anului 2024, in crestere cu 61% fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2023, conform unui comunicat al detalii

 



 

Ultimele Comentarii