BANCI | Stirea Zilei

Consiliul Concurentei: OUG 50 trebuie sa fie in avantajul consumatorilor, dar sa nu afecteze sistemul bancar

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-10-29 15:15

Reprezentanţii Consiliului Concurenţei s-au întâlnit astăzi cu experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi ai Comisiei Europene pentru a discuta probleme referitoare la concurenţa în sistemul bancar românesc, se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei.

În acest context, au fost analizate şi aspecte privind aplicarea OUG 50/2010 (referitoare la contractele de credit ale populaţiei), precum şi efectele acesteia asupra sistemului bancar.

Reprezentanţii Consiliului Concurenţei au susţinut că este important ca forma finală a Ordonanţei să păstreze facilităţile pentru consumatori, respectiv transparentizarea costurilor creditelor prin standardizarea comisioanelor şi asigurarea unui grad mai mare de mobilitate a clienţilor prin eliminarea comisionului de rambursare anticipată la toate tipurile de credite.

“Vom acorda sprijinul nostru pentru ca Ordonanţa să aducă clarificări, astfel încât să fie în avantajul consumatorilor, dar, în acelaşi timp, să nu afecteze sistemul bancar. Atât noi cât şi reprezentaţii FMI am fost de accord că este foarte important să fie menţinută stabilitatea şi încrederea în sistemul bancar românesc. Decizia finală este a Parlamentului, unde ordonanţa se află în dezbatere” a declarat domnul Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Experţii CC au mai subliniat faptul că în urma aplicării OUG, au fost déjà modificate 8 milioane şi ar fi de dorit ca forma finală să nu conducă la alte eforturi, atât din partea băncilor, cât şi a consumatorilor pentru a modifica din nou contractele.

Consiliul Concurenţei colaborează cu autorităţile române pentru a răspunde întrebărilor Comisiei Europene legate de aplicarea Ordonanţei 50/2010 care implementează o Directivă Europeană (2008/48/C).

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii