BANCI | Opinie

Comisarul european Almunia propune infiintarea unei banci care sa cumpere activele toxice

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-27 20:26

Înfiinţarea unei bănci care să cumpere active toxice ar putea fi o soluţie pentru reinstaurarea încrederii pe pieţele financiare, consideră comisarul european pentru Afaceri Monetare, Joaquin Almunia.

Acesta a adăugat că prioritatea statelor UE care se confruntă cu problema activelor toxice ar trebui să fie identificarea şi evaluarea activelor neperformante.

"Anunţurile recente ale unor bănci europene, referitoare la înregistrarea unor pierderi uriaşe, au arătat că problemele instituţiilor financiare nu s-au încheiat", a afirmat Almunia, referindu-se la cazurile Royal Bank of Scotland, Barclays şi ING, care au raportat pierderilede mai multe miliarde de euro.

Oficialul a precizat că atât timp cât aceste active rămân incluse în balanţele contabile ale băncilor, vor continua să submineze încrederea în acestea şi să afecteze operaţiunile de creditare.

Comisarul european a declarat că soluţia înfiinţării unei bănci care să preia activele toxice nu este scutită de probleme.

"Înainte să ne lansăm într-o dezbatere pe această temă trebuie să ne coordonăm punctele de vedere la nivel european, pentru a stabili, în primul rând, ce reprezintă activele toxice şi, în al doilea rând, care este cea mai bună cale pentru evaluarea acestora", a declarat Almunia.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Cardurile devin inutile: acum se pot face plati instant gratis din aplicatiile bancare

Cardurile isi pierd treptat utilitatea, odata cu avansul noilor tehnologii pentru plati. Bancile romanesti au inceput sa implementeze platile instant din aplicatiile bancare, prin serviciul RoPay. Platile instant (care se fac in cateva secunde, la orice detalii

Au neglijat bancile securitatea pentru digitalizare?

Explozia fraudelor online poate fi considerata normala in conditiile dezvoltarii pe masura a digitalizarii si serviciilor bancare online. Dar ceea ce-mi da de gandit este usurinta cu care escrocii pot accesa o aplicatie bancara, pot face transferuri catre detalii

BRD isi lichideaza filialele din Romania. Va fi vanduta si banca?

BRD a cedat Bancii Transilvania firma de pensii private, BRD Pensii, iar compania de credite de consum, BRD Finance, este si ea in negocieri de vanzare, ceea ce alimenteaza zvonurile aparute la inceputul anului ca banca franceza are de gand sa-si vanda si banca din Romania. Mai ales ca detalii

De ce permit bancile transferuri catre platforme de criptomonede prin care se fac fraude online?

Bancile nu ar trebui sa transfere clientilor intreaga responsabilitate pentru fraudele online, ci sa-si asume o parte din vina, mai ales daca permit transferuri catre platforme de criptomonede (site-uri, aplicatii. portofele electronice) cunoscute ca fiind fraude sau care sunt detalii

 



 

Ultimele Comentarii