BANCI | Opinie

Citigroup: Dobanda de politica monetara in zona euro va scadea la 0,5%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-10 19:45

Dobâna de politică monetară în zona euro va fi redusă până la un nivel de 0,5 puncte procentuale, spune economistul pentru zona euro al Citigroup, Giada Giani.

Previziunile pentru ţările din zona euro nu sunt cele mai optimiste, susţine analistul Citigroup. Statele cu un deficit de cont curent mare, precum Spania sau Portugalia, vor fi cele mai afectate de criza actuală.

Perspectivele Băncii Centrale Europene asupra evoluţiei economiei din zona euro sunt prea optimiste, spune Giada Giani. Ea susţine că dobânda de politică monetară va mai scădea de câteva ori până la finalul anului curent.

"Ne aşteptăm la o noua reducere a dobânzii cheie la următoarea intalnire, probabil cu 0,5 puncte procentuale pentru a reduce dobânzile. Ne aşteptăm ca BCE să reducă în continuare dobânda de politică meonetară la mijlocul anului si spre finalul anului până la 0,5 puncte procentale", a declarat pentru The Money Channel, Giada Giani, economist zona euro, Citigroup.

Un deficit de cont curent mare va diferenţia statele zonei euro atunci când vom vorbi de efectele pe care le are criza economică. Spania, Portugalia sau Grecia vor fi cele mai afectate, crede economistul pentru zona euro al Citigroup, Giada Giani.

"Ţări precum Spania, Portugalia, Grecia, cu un deficit de cont curent mare, vor fi cele mai afectate de incetinirea fluxului de capital la nivel internaţional", a mai adăugat Giada Giani.

Ieftinirea mărfurilor din zona euro se va reflecta în scăderea inflaţiei în perioada următoare, adaugă Giada Giani.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Cardurile devin inutile: acum se pot face plati instant gratis din aplicatiile bancare

Cardurile isi pierd treptat utilitatea, odata cu avansul noilor tehnologii pentru plati. Bancile romanesti au inceput sa implementeze platile instant din aplicatiile bancare, prin serviciul RoPay. Platile instant (care se fac in cateva secunde, la orice detalii

Au neglijat bancile securitatea pentru digitalizare?

Explozia fraudelor online poate fi considerata normala in conditiile dezvoltarii pe masura a digitalizarii si serviciilor bancare online. Dar ceea ce-mi da de gandit este usurinta cu care escrocii pot accesa o aplicatie bancara, pot face transferuri catre detalii

BRD isi lichideaza filialele din Romania. Va fi vanduta si banca?

BRD a cedat Bancii Transilvania firma de pensii private, BRD Pensii, iar compania de credite de consum, BRD Finance, este si ea in negocieri de vanzare, ceea ce alimenteaza zvonurile aparute la inceputul anului ca banca franceza are de gand sa-si vanda si banca din Romania. Mai ales ca detalii

De ce permit bancile transferuri catre platforme de criptomonede prin care se fac fraude online?

Bancile nu ar trebui sa transfere clientilor intreaga responsabilitate pentru fraudele online, ci sa-si asume o parte din vina, mai ales daca permit transferuri catre platforme de criptomonede (site-uri, aplicatii. portofele electronice) cunoscute ca fiind fraude sau care sunt detalii

 



 

Ultimele Comentarii