BANCI | Stirea Zilei

CEC Bank si-a majorat capitalul social la 949,3 milioane lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-07-29 09:30

Ministerul Finanţelor a decis majorarea capitalului CEC Bank cu circa 230 de milioane lei, la 949,3 milioane lei, prin capitalizarea profitului pe anul 2008, după ce a primit acordul Comisiei Europene, a declarat marţi, pentru NewsIn, secretarul de stat în Finanţe, Gheorghe Gherghina.

"S-a decis majorarea capitalului social al CEC cu dividende, după ce am primit acordul de la Comisia Europeană", a precizat Gherghina.

Ordinul de majorare a capitalului a fost publicat marţi în Monitorul Oficial. În urma capitalizării profitului, capitalul social al CEC Bank, subscris şi vărsat integral, a ajuns la 949,285 milioane lei, împărţit în 9.492.850 de acţiuni nominative, cu o valoare nominală de 100 lei.

Guvernul a mai prevăzut, în bugetul pe acest an, majorarea capitalului CEC Bank, pe care o controlează în totalitate, cu 900 milioane lei, sumă redusă ulterior cu aproape 150 milioane lei, la 753 milioane lei.

Capitalizarea CEC Bank nu a primit încă undă verde de la Comisia Europeană, care nu este, deocamdată, convinsă de argumentele pe care statul român le-a adus, "cum că suma necesară majorării de capital nu ar constitui ajutor de stat", potrivit preşedintelui Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

În cazul în care Comisia Europeană ajunge la concluzia că este vorba de un ajutor de stat, Finanţele nu vor putea contribui cu suma iniţial anunţată.

Gherghina a precizat că Finanţele nu au primit încă răspunsul din partea Comisiei în ce priveşte subscrierea cu suma de 753 milioane lei la majorarea capitalului CEC Bank din fonduri de la bugetul de stat.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii