BANCI | Stirea Zilei

Capitalizarea CEC Bank intarzie din cauza birocratiei si a legislatiei privind ajutorul de stat

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-07-05 10:06

Discuţiile dintre Guvern şi Comisia Europeană (CE) privind capitalizarea CEC Bank au început încă din primăvara acestui an, autorităţile române având nevoie de acordul CE pentru ca operaţiunea să nu fie considerată ajutor de stat, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

Întrebat de presă dacă Executivul va anunţa "în sfârşit" autorităţile europene despre intenţia de capitalizare a CEC , premierul a arătat că o notificare oficială trebuie trimisă în cazul unui ajutor de stat.

"Vreau să consultaţi încă o dată şi Ministerul Finanţelor, şi Consiliul Concurenţei, care încă din martie - aşa cum ne-au informat în Guvern - sunt în discuţii cu Comisia Europeană şi cu factorii autorizaţi, pentru a nu fi catalogat ajutor de stat. Ai nevoie să informezi oficial Comisia când este ajutor de stat. Noi nu dorim ca această capitalizare a CEC să fie ajutor de stat, pentru că atunci intrăm în deficit", a spus Boc jurnaliştilor.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că, în ceea ce priveşte capitalizarea CEC , Guvernul trebuie să acţioneze şi să nu mai aştepte decizia birocraţilor de la Bruxelles, apreciind că sistemul birocratic de la Bruxelles să mişcă prea greu, iar IMM-urile au nevoie de finanţare.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea , a precizat însă că operaţiunea de capitalizare a CEC Bank trebuie discutată cu Comisia Europeană, pentru a nu fi considerată un ajutor de stat.

Ulterior, serviciul de presă al Comisiei a comunicat, la solicitarea MEDIAFAX, că oficialii CE nu au fost informaţi de autorităţile române în legătură cu intenţia de recapitalizare a CEC, Executivul UE interesându-se din proprie iniţiativă, informal, despre acest subiect.

Potrivit CE, calitatea informaţiei oferite până în prezent de autorităţile române este insuficientă pentru a permite Comisiei să evalueze dacă recapitalizarea CEC constituie un ajutor şi dacă , în cazul unui răspuns afirmativ, acesta este compatibil cu dispoziţiile Tratatului CE.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că Guvernul a avut discuţii, informale, încă din 2008, cu oficialii Comisiei Europene privind capitalizarea CEC, însă până în prezent nu s-a ajuns la un acord, astfel că Executivul preferă să transmită înştiinţarea oficială doar după ce părţile au ajuns la o primă înţelegere.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

 



 

Ultimele Comentarii