BANCI | Cariera

Cadrul European al Calificarilor - EQF, la Institutul Bancar Roman

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-09-28 18:01

Institutul Bancar Roman, membru al Asociatiei Europene de Training Financiar Bancar, a gazduit in cursul saptamanii trecute un eveniment de amploare, in cadrul caruia au avut loc dezbateri legate de stadiul de implementare al Cadrului European al Calificarilor - EQF, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Evenimentul a fost organizat in cadrul proiectului international FIRST (FInancial seRviceS EQF Translators in EU), care isi propune sa promoveze Sistemul European al Calificarilor EQF ca reper pentru crearea si in Romania a calificarilor bazate pe competente in Sectorul Serviciilor Financiare.

Desfasurat sub forma mai multor conferinte si seminarii de diseminare, evenimentul a beneficiat de prezenta unor reprezentati de marca ai celor 17 institute bancare internationale implicate in proiect, asociatii bancare internationale, precum si banci si firme straine de consultanta din Marea Britanie, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Belgia, Malta, Spania, Ungaria, Luxemburg, Cipru si Slovenia.

Libera circulatie a cetatenilor este un pilon important al Uniunii Europene, iar mobilitatea a fost mult timp identificata ca fiind un factor cheie pentru cresterea economica pe termen lung in Europa. In acest sens, valoarea unui cadru de calificari pentru invatarea continua (EQF) este evidenta: actioneaza ca un instrument de echivalare intre sistemele nationale de calificari. Pastrand in acelasi timp diversitatea, EQF foloseste limbajul comun al rezultatelor invatarii pentru a oferi o mai buna intelegere, comparabilitate si transparenta a calificarii in intreaga Europa.

Intensa activitate de diseminare inceputa prin acest eveniment de Institutul Bancar Roman va crea o retea la nivel European care va reprezenta o oportunitate concreta pentru adoptarea sistemului EQF pe scara larga.

Institutul Bancar Roman se afla intr-un amplu process de adaptare a ofertei sale la cerintele Sistemului European al Calificarilor. In aceasta toamna, IBR va lansa doua programe cu certificare de competente: consultantul bancar si administratorul de credite. Tot in aceasta toamna se va lansa si Certificatul Bancar European (EFCB) in forma revizuita.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Cariera



Luminița Runcan este noul director general al OTP Bank România

Luminița Runcan a primit aprobarea BNR pentru funcția de Director General OTP Bank România și este mandatată de Banca Transilvania să coordoneze integrarea OTP România în Grupul BT, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: În vasta sa experiență detalii

Inventatorul creditului doar cu buletinul devine bancher

Dan Ostahie, inventatorul creditului doar cu buletinul la Altex, in anii de euforie economica 2007-2008, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, devine bancher, dupa 19 ani de la infintarea IFN-ului Credex, impreuna cu Raiffeisen, prin care se dadeau imprumuturile in magazinele detalii

Lucian Anghel este directorul de risc la Libra Bank

Numirea lui Lucian Anghel in functia de Director General-Adjunct al Libra Internet Bank a fost oficializata, odata cu primirea aprobarii din partea Bancii Nationale a Romaniei, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Lucian Anghel va coordona aria de risc a bancii (Chief Risk detalii

Mihaela Lupu preia conducerea UniCredit Bank

Mihaela Lupu, în prezent Chief Financial Officer pentru Europa Centrală și de Est (CE&EE) în cadrul Grupului UniCredit, va fi noul CEO și Președinte al Directoratului UniCredit Bank în România, începând cu data de 16 octombrie 2023. Numirea ei este detalii

 



 

Ultimele Comentarii