BANCI | Stirea Zilei

BNR si Guvernul evalueaza suma optima necesara pentru imprumutul extern

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-23 20:53

Banca Naţională a României (BNR) analizează, împreună cu reprezentanţii Guvernului, suma optimă de împrumutat de pe plan extern, în condiţii de costuri cât mai avantajoase şi cu un calendar rezonabil de rambursare, a declarat, luni, guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu.

"Suntem in faza de evaluare a unei sume optime cu costuri optime, precum si un calendar de rambursare rezonabil, pentru a nu avea probleme peste cativa ani", a precizat guvernatorul.

El a precizat ca se evalueaza, de asemenea, si efectele unui imprumut, sursele de finantare pentru acoperirea acestuia, precum fondurile europene, unde exista, din pacate, probleme de absorbtie.

"Aşa cum v-am spus, momentul zero pentru orice discuţie publică a fost adoptarea bugetului. Acest lucru s-a îndeplinit", a spus Isărescu într-o conferinţă de presă.

"Avem în vedere împrumuturi de balanţă de la Uniunea Europeană, dar şi împrumuturi suplimentare de Banca Europeană pentru Investiţii", a spus guvernatorul băncii centrale.

El a spus că se mai ia în considerare si un pachet de finanţare de la FMI pentru protejarea rezervelor, precum si de la Banca Mondială si BERD.

Isarescu a precizat ca proportiile finantarilor ar trebui sa fie echilibrate, in functie de fiecare institutie internationala.

"Suntem în acest moment la evaluări", a spus Isărescu, precizând că guvernul are un cuvânt important de spus.

Săptămâna trecută, Isărescu a declarat că un eventual acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) ar trebui să fie inclus într-un pachet de înţelegeri cu instituţiile europene.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



Profil de Bancher

Toate Profilele

 

Ultimele Comentarii