BANCI | Ultima Ora

BNR continua sa restrictioneze lichiditatea pe piata bancara, pentru stapanirea inflatiei si cursului

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-12-03 21:31

BNR a continuat si astazi sa limiteze la 4 miliarde de lei volumul de lichiditati acordate bancilor in cadrul operatiunii saptamanale tip repo, cu scopul de a mentine la niveluri ridicate dobanzile de pe piata interbancara, pentru contracararea inflatiei si indirect pentru sustinerea monedei nationale.

Banca centrala recurge la acest istrument de politica monetara pentru a compensa mentinerea la 5,25% a dobanzii de politica monetara, in contextul in care inflatia a crescut, temporar, peste nivelurile anticipate de BNR.

Prin licitatiile repo BNR ofera lichiditate bancilor comerciale si preia in schimb titluri de stat, la dobanda de politica monetara, de 5,25% pe an. Sumele sunt imprumutate pe o perioada de o saptamana.

Dobanzile pentru sumele atrase pe termen de pana la o saptamana au ajuns la peste 6% saptamana trecuta, cele mai ridicate niveluri din acest an.

Pe de alta parte, cursul de schimb a coborat joi la cel mai redus nivel pentru ultimele doua luni si jumatate, respectiv la 4,5059 lei/euro.

BNR a reluat pe 8 octombrie limitarea sumelor imprumutate prin licitatiile repo, intr-un moment in care cursul a urcat pe piata interbancara peste 4,59 lei/euro si se indrepta spre maximele istorice. Din luna septembrie si pana pe 8 octombrie BNR a imprumutat bancile cu toate sumele solicitate.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



ING lanseaza o platformă cu oferte speciale pentru clientii firme

ING lansează Business Deals, o platformă în care antreprenorii au acces la oferte B2B, negociate de reprezentanții băncii, pentru nevoile afacerii lor, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Clienții beneficiază de reduceri la o gamă largă detalii

ING Bank sustine eficienta energetica a cladirilor

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) anunță lansarea „Caravanei ROENEF”, un proiect destinat promovării eficienței energetice în clădiri și creșterii gradului de informare, la nivelul populației, cu privire la beneficiile pe detalii

ING Bank a ajuns la 1,85 milioane clienti activi

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Creșterea numărului de clienți și a portofoliului de detalii

Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%

Patria Bank, banca specializata in sprijinirea antreprenorilor romani, a anuntat un profit net de 18,1 milioane lei pentru primele sase luni ale anului 2024, in crestere cu 61% fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2023, conform unui comunicat al detalii

 



 

Ultimele Comentarii