BANCI | Stirea Zilei

BCE imprumuta bancile cu 25 miliarde euro la prima licitatie pentru refinantari pe sase luni

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-04-02 15:08

Banca Centralã Europeanã a alocat miercuri 25 miliarde euro (39,07 miliarde dolari) în cadrul primei licitatii pentru refinantãri pe sase luni din istoria institutiei, în încercarea de relaxa conditiile severe de creditare de pe piata împrumuturilor interbancare din zona euro, informeazã Reuters.

Bãncile au cerut insistent fonduri, licitând pentru un total de 103,1 miliarde euro, de peste patru ori mai mult decât cei 25 miliarde euro disponibili.

Cea mai micã ofertã care a fost acceptatã, sau dobânda marginalã, a fost de 4,55%, mai mare decât previziunea de 4,48% exprimatã într-un sondaj efectuat marti de Reuters printre traderii de pe pietele monetare.

Dobânda medie plãtitã de solicitantii care au avut succes a fost de 4,61%, fatã de estimãrile din sondaj de 4,56%. Bãncile vor primi fondurile joi, odatã ce vor oferi BCE garantii corespunzãtoare.

Cea mai mare dobânda oferitã a fost de 4,88%, iar cea mai micã de 2%, jumãtate din dobânda cheie actualã a BCE de 4%.

La putin timp dupã ce BCE a publicat rezultatele licitatiei, dobânzile Euribor pe sase luni pentru credite interbancare negarantate s-a stabilizat la 4,737%, cel mai înalt nivel înregistrat de la finalului lunii decembrie.

Acest nivel se comparã cu valoarea de 3,989% a dobânzii europene overnight (de o zi) EONIA, care este aproximativ echivalentã actualei dobânzi de politicã monetarã a BCE.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii