BANCI | Stirea Zilei

Bancile se orienteaza spre canale alternative de distributie: brokeri si internet

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-27 15:48

Bãncile vor sã îsi schimbe strategia de extindere prin orientarea spre canalele alternative de distributie a serviciilor, care ar putea fi vândute prin intermediul brokerilor sau prin internet, ceea ce ar presupune costuri mai mici decât deschiderea de noi agentii, sustin bancherii.

Directorul diviziei de retail a Piraeus Bank România, Cãtãlin Pârvu, a explicat cã se poate ajunge foarte usor la un nivel de distributie a serviciilor bancare de 35-40% prin intermediul brokerilor si la 20% din tranzactii realizate prin internet.

"Aceastã crestere este posibilã fãrã a cãlca foarte mult pedala de acceleratie", a declarat Pârvu, la un seminar despre retail banking organizat de Finmedia.

Bancherii spun cã dezvoltarea canalelor alternative de distributie ar permite diminuarea costurilor cu personalul, într-un moment în care cresterea salariilor în domeniul bancar a devansat cresterea productivitãtii.

Presedintele Alpha Bank, Sergiu Oprescu, a explicat cã 20.000 de angajati în sistemul bancar românesc au, în medie, mai putin de un an de experientã în domeniu, ceea ce reprezintã aproape o treime din angajatii din sistemul bancar.

O altã posibilitate de distributie o reprezintã serviciile bancare prin telefonul mobil, care nu sunt deocamdatã incluse în oferta bãncilor din România.

Presedintele Asociatiei Române a Bãncilor, Radu Gratian Ghetea, a declarat pentru Newsin cã existã discutii pentru introducerea serviciilor bancare prin telefonul mobil pe piata din România de patru-cinci ani si cã în curînd acest tip de proiecte s-ar putea concretiza.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii