BANCI | Stirea Zilei

Bancile europene fac presiuni ca Uniunea Europeana sa acorde ajutor financiar Romaniei si altor state din Europa de Est

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-09 10:05

Şase bănci europene, printre care UniCredit, Societe Generale şi Erste, fac presiuni asupra Uniunii Europene (UE) să asigure un ajutor financiar României şi altor state din Europa de Est, transmite Bloomberg.

Astfel, UniCredit, Societe Generale, Erste Group, Raiffeisen, Intesa SanPaolo şi KBC Groep, bănci cu operaţiuni în România, au cerut UE elaborarea unui program pentru Europa de Est care să prevadă, printre altele, ca instituţiile financiare europene precum Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) să asigure împrumuturi şi garanţii pentru băncile din regiune.

Programul ar putea include şi un ajutor pentru consolidarea capitalului instituţiilor de credit est-europene.

Oficiali ai EBRD au anunţat că discută cu instituţiile financiare şi reprezentanţii statelor implicare în program în legătură cu problemele băncilor, menţionează Bloomberg.

Ministrul austriac de Finanţe, Josef Pröll, se va întâlni săptămâna viitoare cu omologii săi din România, Bulgaria, Croaţia şi Ucraina pentru a prezenta un plan european, elaborat de autorităţile de la Viena, de stabilizare a sistemelor financiare din Europa Centrală şi de Est, potrivit AFP.

Autorităţile de la Viena au susţinut încă de la începutul lunii ianuarie adoptarea unui plan de stabilizare a sistemelor financiare din statele est-europene, regiune în care băncile austriece au credite acordate de 230 miliarde euro, echivalentul a 70% din Produsul Intern Brut (PIB) al Austriei.

Potrivit planului austriac, statele beneficiare vor trebui să-şi consolideze dispozitivele de protecţie din cadrul sectorului bancar, în schimbul unui sprijin crescut din partea instituţiilor financiare europene şi a Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Proiectul este privit cu reticenţă de preşedinţia cehă a Uniunii Europene (UE), însă beneficiază de sprijinul, de principiu, al cancelarului german Angela Merkel.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii