BANCI | Stirea Zilei

Bancile centrale iau noi masuri pentru asigurarea lichiditatii pietelor financiare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-04 17:39

Federal Reserve (Fed), sistemul american de bãnci centrale, Banca Centralã Europeanã (BCE) si banca centralã a Elvetiei au anuntat, vineri, o extindere a contributiei lor la lichiditatea de pe pietele financiare, în contextul problemelor de refinantare ale bãncilor, scrie AFP.

Decizia a fost luatã "în contextul în care se observã persistenta presiunilor în ceea ce priveste lichiditatea pe anumite piete de finantare la termen", potrivit unui comunicat afisat de Fed pe pagina sa de internet.

Mãsurile anuntate vineri constau într-o extindere a instrumentelor instituite de la începutul crizei financiare.

Amploarea lichiditãtii furnizate de douã ori pe sãptãmânã de cãtre Federal Reserve printr-un sistem de licitatii va fi cuprinsã între 60 miliarde si 75 miliarde dolari, cu începere din 5 mai. Astfel, cuantumul total se cifreazã la 150 miliarde dolari.

Acordurile de tip "swap" create la sfârsitul lui ianuarie de Fed, BCE si banca centralã a Elvetiei pentru a satisface cererea de dolari a bãncilor europene vor avea, de asemenea, o amploare extinsã.

Fed va majora de la 30 la 50 miliarde dolari amploarea lichiditãtilor furnizate BCE si la 12 miliarde dolari de la 6 miliarde, a celor furnizate bãncii centrale a Elvetiei.

În sfârsit, Federal Reserve a extins gama titlurilor pe care le acceptã ca garantii pentru operatiunile de refinantare.

Bãncile mari, care functioneazã ca intermediar între banca centralã si alte bãnci comerciale, vor putea aduce în garantie titluri sustinute de creante, cu conditia ca acestea sã aibã un calificativ de tip ’AAA’ acordat de agentiile de evaluare financiarã.

Fed luase o mãsurã asemeãnãtoare în urmã cu câteva sãptãmâni, acceptând titluri sustinute cu credite ipotecare rezidentiale sau comerciale, nu numai titluri a cãror rambursare este asiguratã pe deplin, cum ar fi titlurile Trezoreriei americane.

"Extinderea tipului de garantii care pot fi aduse ar trebui sã faciliteze conditiile de finantare pentru un tip mai mare de piete financiare", au comentat reprezentantii Fed, potrivit AFP.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii