BANCI | Stirea Zilei

Bancherii greci si turci au inceput razboiul

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-06-02 21:08

Bancherii turci anunţă că au fost contactaţi de şefii unor bănci din Grecia, în vederea cumpărării unor instituţii de credit elene.

Băncile greceşti sunt afectate de criză, care a ros veniturile debitorilor. Cu mai puţini bani în buzunare, oamenii nu îşi mai pot plăti ratele restante, astfel că volumul creditelor neperformante este în creştere. În plus, retrogradarea Greciei în categoria „junk” de către agenţiile de rating, precum şi retrogradarea unor bănci a majorat costurile finanţării de pe pieţele internaţionale.

De asemenea, surse din piaţa bancară, citate de presa internaţională, au declarat că a început migrarea clienţilor băncilor greceşti către alte instituţii de credit.

În acest context, analiştii au preconizat că băncile elene vor avea dificultăţi. Directorul firmei turceşti de investment banking USER Corp, Erol User, a declarat că două bănci din Grecia au început să caute cumpărători.

„Avem un mandat de la o bancă de talie mică şi de la una de talie medie din Grecia pentru a vedea care este interesul potenţialilor cumpărători. Proiectul este, deocamdată, într-o fază iniţială, dar avansează rapid”, a declarat Erol User, citat de Reuters.

Până la acest moment, au fost vehiculate numele a trei instituţii de credit, care ar putea face obiectul acestor tranzacţii. Numele băncilor Proton şi First Business Bank (FBB), au fost rostite referitor la instituţiile de dimensiuni reduse, cu 20-30 de unităţi, iar cel al Emporiki Bank, în cazul băncii de talie medie. Emporiki derulează operaţiuni şi pe piaţa românească.

Reprezentanţii celor trei bănci au declarat că afacerile pe care le conduc nu sunt de vânzare. Dacă tranzacţiile se vor perfecta, valoarea acordului se va ridica la 2-3 miliarde de euro.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii