BANCI | Cariera

Bancherii cu cele mai mari salarii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-07-17 18:47

Pachetele salariale pe care le primesc directorii executivi ai bancilor-mama cu subsidiare pe piata locala respecta doar partial ierarhia bancilor de pe piata locala, cel mai bine platit dintre directorii executivi fiind seful UniCredit, care, pe piata locala, se situeaza abia pe locul sase, scrie Business Standard.

La nivelul anului trecut, italianul Alessandro Profumo, directorul executiv al grupului UniCredit, era unul dintre cel mai bine platiti bancheri europeni, cu un pachet total de peste zece mil. euro, din care partea cea mai consistenta era data de valoarea pachetului de actiuni primite de la companie.

Potrivit raportului anual al UniCredit Group pentru 2007, valoarea pachetelor salariale acordate tuturor directorilor din boardul UniCredit se situa la 14,9 mil. euro, fara a fi incluse aici si actiunile oferite topmanageri.

Pe locul doi in randul bancherilor care au in subordine si operatiunile subsidiarelor romanesti se afla seful Erste Bank, compania care detine BCR, cea mai mare banca de pe piata locala dupa active. Andreas Treichl, CEO-ul Erste, a primit in 2007 un pachet salarial total in valoare de 4,4 mil. euro, din care salariul fix a reprezentat 1,23 mil. euro, iar bonusul legat de performanta a insemnat 2,82 mil. euro. Seful Societe Generale, compania care detine al doilea jucator de pe piata locala, BRD, avea pregatit, pentru anul trecut, un pachet salarial total in valoare de 3,4 mil. euro, insa Daniel Bouton nu a mai primit decat salariul fix in 2007, in valoare de 1,25 mil. euro, fiind penalizat pentru frauda traderului Jerome Kerviel, cu bonusul de performanta, care reprezenta aproape 2,2 mil. euro.

Potrivit mai multor surse din industria locala de executive search (recrutare pentru top management), cel mai bine platit bancher de pe piata romaneasca ar fi Robert Rekkers, expatul care conduce operatiunile singurei banci roma­nesti din Top 10.

Acesta ar avea un salariu fix de cel putin 500.000 de euro, la care se adauga bonusurile de performanta, care duc pachetul total la peste un milion de euro anual. Pe locul doi s-ar situa, cu un salariu comparabil, Steven van Groningen, presedintele bancii Raiffeisen, locul trei pe piata locala.

“In general, salariile top managerilor din marile companii antreprenoriale romanesti sunt mai mari decat cele platite de multinationale, astfel incat, nu este exclus ca CEO-ul Bancii Transilvania sa fie cel mai bine platit bancher de pe piata locala”, spune George Butunoiu, unul dintre cei mai cunoscuti head-hunteri romani. Potrivit acestuia, o valoare foarte mare din castigul pe care Rekkers il incaseaza ar consta in actiunile primite la Banca Transilvania, a caror valoare a crescut foarte mult in ultimii ani. Rekkers figureaza, de altfel, ca unul dintre principalii actionari persoane fizice ai bancii.

“Salariile fixe ale expatilor care conduc bancile locale nu mai difera atat de mult de cele ale top managerilor romani, insa nimeni nu le poate cunoaste cu exactitate, pentru ca sunt negociate inainte de venirea in Romania”, explica Butunoiu.

Potrivit acestuia, dimensiunea salariului fix al unui bancher de top depinde si de cifra de afaceri a companiei, in timp ce ponderea partii variabile deriva direct din valoarea profitului inregistrat de banca respectiva.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Cariera



ING Bank are un nou director de resurse umane: Maria Zoicas

Maria ZoicaÈ™ se va alătura ING Bank România în calitate de Director al departamentului Resurse Umane începând cu luna noiembrie 2024, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Maria are peste 16 ani de experiență în resurse umane, comunicare È™i detalii

Alessio Cioni este noul director general al Intesa Sanpaolo Bank Romania

Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo, unul dintre cele mai solide grupuri bancare din Europa, anunță numirea lui Alessio Cioni în funcÈ›ia de Director General È™i Chief Executive Officer, al cărui mandat oficial a început pe 08.10.2024, detalii

Catalin Caragea preia functia de director de risc la Banca Transilvania

Cătălin Caragea a primit aprobarea BNR pentru funcÈ›ia de Director General Adjunct, Chief Risk Officer la Banca Transilvania, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Cătălin Caragea a venit în Grupul Banca Transilvania cu peste 20 de ani de experiență în detalii

Luminița Runcan este noul director general al OTP Bank România

LuminiÈ›a Runcan a primit aprobarea BNR pentru funcÈ›ia de Director General OTP Bank România È™i este mandatată de Banca Transilvania să coordoneze integrarea OTP România în Grupul BT, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: În vasta sa experiență detalii

 



 

Ultimele Comentarii