BANCI | Stirea Zilei

Banca centrală a Ungariei a redus dobanda cu un punct, la 8,5%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-07-27 18:33

Banca centrală a Ungariei a redus luni dobânda cheie cu un punct procentual, la 8,5%, peste aşteptărilor analiştilor, în cadrul primei decizii de politică monetară în acest sens din ianuarie, relatează Reuters.

Un sondaj întreprins de Reuters săptămâna trecută arăta că 20 din cei 24 de analişti chestionaţi se aşteptau ca banca să relaxeze politica monetară cu o jumătate de punct procentual.

Astfel, banca centrală a Ungariei se alătură celor din Cehia, Polonia şi România, care au luat măsuri similare în ultimele luni, pentru sprijinirea economiilor în faţa recesiunii.

"Având în vedere că economia Ungariei a fost cuprinsă de o recesiune severă, nu există presiuni inflaţioniste reale, iar forintul s-a apreciat semnificativ în ultimul timp, pe fondul îmbunătăţirii mediului financiar global, acestea fiind bazele deciziei băncii centrale", a declarat un economist.

Economia Ungariei s-a comprimat cu o rată anuală de 6,7% în primul trimestru, peste estimările preliminare care indicau o scădere a produsului intern brut (PIB) cu 6,4%. Astfel, economia Ungariei s-a comprimat cu cea mai mare rată din 1996, când datele trimestriale au început să fie publicate.

Ungaria a evitat un colaps financiar în octombrie 2008 cu ajutorul unui pachet de sprijin de 25,1 miliarde dolari, coordonat de Fondul Monetar Internaţional.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

 



 

Ultimele Comentarii