BANCI | Stirea Zilei

Banca Centrala a Ungariei scade dobanda cu 0,5 puncte, la 10,5%, in cadrul unei sedinte extraordinare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-08 18:16

Banca centrală a Ungariei a coborât luni dobânda cheie cu jumătate de punct procentual, la 10,5% - nivel uşor peste cel din România -, în cadrul unei şedinţe extraordinare de politică monetară, potrivit unui comunicat al băncii centrale, citat de Reuters.

Banca centrală a Ungariei nu a precizat care sunt motivele deciziei şi a anunţat va organiza o conferinţă de presă la 16:00, ora României. Următoarea şedinţă de politică monetară era programată pentru 22 decembrie.

Forintul a reacţionat slab după decizie, cotaţia sa rămânând aproape neschimbată în jur de 264,6 unităţi/euro în jurul orei 15:45, ora României.

Analiştii au menţionat ca posibile argumente care au împins banca centrală la această decizie stabilizarea cotaţiei forintului, revenirea pieţei obligaţiunilor de stat şi o accelerare a reducerii inflaţiei.

"Privind înainte, ne aşteptăm ca atât timp cât aceşti factori nu se schimbă (forintul stabil, cererea bună de titluri de stat ungureşti şi tendinţa pozitivă a inflaţiei n.r.), vor urma scăderi graduale ale dobânzii. Ne aşteptăm la una sau mai multe reduceri ale dobânzii până la sfârşitul acestui an (încă 0,5 puncte procentuale în şedinţa din 22 decembrie) şi încă cel puţin 3 puncte procentuale în 2009", a comentat analistul Zoltan Torok, de la Raiffeisen, pentru Reuters.

În 22 octombrie, banca centrală a Ungariei majorase dobânda de politică monetară cu 3 puncte procentuale, de la 8,5% până la 11,5%, într-o mişcare surpriză, venită la doar două zile după menţinerea ratei la 8,5%, în contextul în care cotaţia forintului era în cădere liberă. Între timp, banca centrală coborâse dobânda cheie cu jumătate de punct ptocentual, la 11%.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii